keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Hei hei marraskuu!

Tänään on maanantai 28.11.2016. Iiris ei päässyt tallille, enkä yrityksestä huolimatta saanut kyytiä Pyhtäälle päivällä. Illalla minulla oli varattuna paikka leffaan meidän luokkalaisten kanssa, enkä valttämättä silloinkaan olisi muutenka kyytiä saanut. Näin ollen myös Mellukalla, kuten muullakin laumalla, oli vapaapäivä. (Yrittäkää tässä nyt sitten seurata, kun saa lempinimistä arvailla että ketähän hitsiä se nyt tälläkertaa tarkoittaa..!) Huomenna kuitenkin saan kyydin ja menen hoitamaan Ellun, sekä siivoamaan varustekoppia ja pihattoa.

Nyt kun kirjoittelen, on keskiviikko. Eilen, tiistaina 29.11. pääsin kyydillä tallille hoitamassa, kävelyttämässä ja temputtamassa Ellua. Se liikkuu ihan kivasti ja kävimme naapuria moikkaamassa. Paljoa ei vielä uskalla kävelyttää, mutta yritän päästä kävelyttämään joka päivä. Ravikin näytti hyvältä ja poni meinasi ottaa vähän spurttia kotiin päin. 
     Mette ohjasajoi Ossin ja Kiia ja Annika ajoivat Brankun ja Penkun. Ossia yritin ehtiä juoksuttamaan ohjasajon jälkeen, mutta kun on toisten kyydeillä niin on mentävä silloin kun kyyti tulee. Aiemmin päivällä yritin saada sille ajajaakin, mutta kukaan ei päässyt. Pitää ajaa se to ja pe, saan luultavasti onneksi kyydin kumpanakin päivänä. Mette kertoi Ossin olleen oikein kiva ja reipas otus! 
      Kiia ja Annika menivät alkukäynnit kentällä ja ajoivat muuten pellolla. Minä siivosin Ellun hoidon jälkeen pihattoa. (Ellu jäi sairastarhaan josta sillä oli lyhyt matka yöksi talliin ja jossa se ei häirinnyt minun pihatonsiivoustani tunkemalla sekaan kaatamaan kottareita.) Pakkasta oli tyyliin -12° ja kaikki lanta ja pissa oli ihan jäässä. Kraappasin pihattokopista mitä irti sain, heikkovaloisen otsalampun valaistessa himmeästi pimeää kopinpohjaa. (Note to myself: hanki oma otsalamppu.) Jahka tulee sula keli, pitää kyllä urakoida. Raahasin pari kärriä purua, jotta pakkasella olisi poniineilla pehmeä paikka nukkua. 

Sitten siihen tähän päivään, eli ke 30.11.2016. Annika ajoi Penan pellolla ja ihan hyvin meni. Pimeässä ja ainoana ponina Pena oli ollut jännittynyt, mutta kuunnellut ihan hyvin. Ratsukoiden kanssa menimme kentällä ja keskityimme tänään käsiin ja ohjastuntumaan. Menimme lisäksi puomeja suoralla käynnissä ja ravissa. Tarkoituksena oli myös laukata pääty-ympyrää, mutta kumpikin poni oli vastahakoinen. Tulkitsin sen oireeksi siitä, etteivät ponit luota pohjaan (mahdollisesti vähän liukas), jonka vuoksi jätimme laukat tänään pois. Olivia meni tietysti Ossilla ja Noora Braamerilla. Jälkimmäisillä ei ollut satulaa, mutta Ossilla emme vielä mene ilman, kun vasta oli selkä herkillä. 
     Ennen loppukäyntejä laitoimme Nooran kanssa hetkeksi Braamerille riimunnaruviritelmäpiuhat ja menimme hetken ravia niin. Ponista tulee vielä kiva. Ossin kanssa kokeilimme vähän myös, mutta vain käynnissä. Kummallakin ponilla oli kuolaimettomat ja Ossin kukkahakkiksilla tuntuu vähän liian riskiltä mennä tuollaisten joustamattomien kanssa, mun poni on muutenkin vähän vastaan jurnuttavaa tyyppiä. Ei riskeerata nenäluuta. Braamerin crossunderit ovat eri oloiset ja poni paljon herkempi. Varovasti toki aina ponien kanssa, oli päässä mitä tahansa. <3
     Ellua kävelyttelin taas ja kertailin jalkojen nostelua. Poni liikkui hyvin ja oli energinen, katsoimme Heidin kanssa myös sen ravia. Hyvältä näyttää, ei mene ensiviikon viikonloppuna mullan alle! <3 Tempuista tuli muuten mieleen, kertasimme Nooran kanssa Braamerilla ratsain temppuja alkukäyntien lomassa. Osaa hienosti nostaa etujalkoja sekä hypätä pystyyn ratsastajan merkistä. Hihii! Mitenhän saisin jatkettua tätä jalkojen nostamista kohti espanjalaista käyntiä...

Siinä olikin sitten loppu marraskuu. Sori kun ei ole mitään kuvia, saatte korvaukseksi yhden jouluisan ennenjulkaisemattoman kuvan Braamerista! Huomenna alkaakin sitten normipostausten lisäksi pyörimään joulukalenteri, toivottavasti tykkäätte. Antakaa myös vähän armoa jos joku luukku on lyhyt, jää välistä tms., sillä meillä alkaa nyt koulussakin tiukka vääntö ennen joululomaa. Jostain syystä koulutehtävät on pakko laittaa blogin edelle. Heh!

2 kommenttia:

  1. Mie jumitan melkeen koko joulukuun Pyhtääl, voin tulla sulle joskus kyytimään ja rapsuttamaan ponei :D

    VastaaPoista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)