keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Halloween-kisat!

Sunnuntaina 30.10.2016 oli Pyölin halloween-kisojen vuoro. Pukuratsastukseen osallistuivat Noora Braamerin, Olivia Ossin ja Ansela Ellun kanssa. Jännittävää ja hauskaa, maneesi oli täynnä upeasti pukeutuneita osallistujia. Meidän junnumme olivat kaikki panostaneet ja pukeutuneet hienosti. Yleisöäänestyksellä palkittiin osallistujista kolme yleisön suosikkia. Kolmanneksi tulivat ihana Violetta-aasi ja taluttajansa. Toiseksi sijoittuivat Olivia ja Ossi. Voiton kaappasivat Noora ja Braamer. Hui, kaksoisvoitto meidän tiimiin!
     Kun oli estekisojen aika, ruunat vietiin takaisin trailerille. (Kiitoa Annika, Mette, Henna ja Ansela ponien lastauksesta ja hoidosta!) Koska B on vähän hankala hyppykaveri, sekä Olivia että Noora osallistuivat estekisoihin Ossilla. Radan kävelyssä neuvoin tyttöjä tarkkaan. "Ratsastatte kunnon tiet, tänne asti ja sitte vasta käännätte. Katsotte että tulette esteelle aina suoraan, ei vinosti." "Laskekaa: yy, kaa, koo, yy, kaa, koo. Hyppy tulee aina jollain numerolla, ei koskaan niiden välillä."
     Ensimmäisenä meidän tytöistämme starttasi Olivia, sillä hän osallistui ristikkoluokkaan. Olivian ensimmäiset estekisat ja neiti oli silmin nähden jännittynyt. Verkkahypyt onnistuivat hienosti. Sanottakoon tähän kohtaan, että meidän reenit ovat jääneet hieman vähälle.  Olivia on hypännyt ennen näitä kisoja kolme vai neljä kertaa: kerran Braamerilla risun maastossa, kerran tai kaksi yksittäistä kentällä Ossilla ja keskiviikkona kolmen esteen rataa Ossilla. Hehheh! Silmät pyöreinä katsoin kun ratsukko suoritti ratansa kisoissa. Tuo tyttö kuuntelee ohjeet tarkasti ja noudattaa niitä! Olivia ratsasti siistit tiet, tuli esteille suoraan, laski mielessään koko ajan, pääsi hyppyihin mukaan, ai että! Ei olisi koskaan uskonut, ettei ole hypännyt ennen juuri yhtään! Sanoin Heidillekkin, että Oliviasta tulee esteratsastaja! (Odotan innolla ensivuotta ja tulevia kisoja, jeii!) Olin etukäteen varoitellut Oliviaa, että Ossi ei oikein aina nostele jalkojaan. Luultavasti tulee ainakin yksi pudotus. Mitä vielä, puhdas rata! Hyvä Olivia!
     Toisena starttasi Noora, joka osallistui 40-50 cm luokkaan. Myös Noora ratsasti tarkat ja hyvät tiet, pääsi hienosti hyppyihin ja suoritus näytti todella hyvältä... kunnes se ponin retale karkasi kulmasta verkka-alueelle! Voihan nakki! Hylky tuli, mutta Noora sai ratsastaa radan loppuun. Yksi hieno hyppu, kunnes Ossi koitti tulla meidän luoksemme katsomoon seuraavasta portista. Voi mokoma. Taisi olla sitä mieltä, että yksi rata riittää hänelle. Noora sai ratsastettua radan loppuun hienosti. Hyvä suoritus kuitenkin, molemmista tytöistä olen ylpeä! (Ja myös ponista, vaikka onkin höntti.)

Kisojen jälkeen palasimme kotiin, jossa Pena olikin odotellut karsinassa "kuivumassa" aamusta asti. Ei se kylläkään millään tapaa kuiva ollut. Miksi kuivamassa? Taimiojan Laura tuli ottamaan kuvia projektiaan varten poneistani ja lapsistani. Mukana mallina oli myös lainalapsi, tai siis nuori mies, Meten veli Verneri. (Vene on ollut meidän vakkari aiemmin, aivan ihana tapaus!)  Mokomat märkyliini poniliinit. Noh, taitava kuvaaja sai huippukuvia myös vähän "luonnollisemmista" (*köhköh*) ponimalleista. Kiitos kun tulitte kuviin malleiksi Noora, Vene, Mette ja Henna! Iso kiitos myös assistenttina toimineille Annikalle ja Hannelle!
     Kuvausten jälkeen meistä suurin osa lähti kotiin. Ossi meni pihattoon, mutta Ellu, Pena ja Braamer pääsivät vielä lenkille, kun Henna, Mette ja Vene lähtivät kiertämään niiden kanssa autiotalon lenkin. Henna ohjasajoi Ellua, Mette Penaa ja Vene ratsasti Braamerilla. Hänellä ei ollut kannallisia kenkiä mukana, joten nappasin jalustimet hihnoineen pois, mutta satulan asensin varmuuden vuoksi heijastinloimen päälle. Ei siitä koskaan tiedä, jos keksiikin jotain, mutta käyntilenkillä (no, vähän raviakin) uskoisin sen olevan kyllä oikein kiva. Myöhemmin sainkin kuulla, että lenkki oli mennyt hyvin ja mukavasti.

Tässä vielä estekisoista:
Luokka 1: ristikko (clear raund)
Essi Hill - Ramm - puhdas rata
Olivia Mustikkaniemi - Ossi - puhdas rata 

Luokka 2: 40-50 cm
Iida-Lotta Oras - Wick hyl
Arina Pukhlenko - Silla 0 vp 36,05
Paloma Kääriäinen - Wick 0 vp 52,71
Sara Kiljander - Pallo hyl
Noora Mettinen - Ossi hyl
Venla Nikkanen - Wick hyl
Iida-Lotta Oras - Romppu ei startannut
Erika Hill - Wick 0 vp 52,84

Lue lisää: http://www.suurpyolintallinratsastajat.fi/kilpailutjakutsut/tuloksia/

KISAKUVEJA:
Minionit, sekä paholainen ja hänen ratsunsa!

Ansela ja Ellu olivat noitia. <3

Meidän loistava junnutiimi. <3

KUVIA © LAURA TAIMIOJA 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)