torstai 17. marraskuuta 2016

ELMA-messuilla!

Kello soi aamulla neljältä. Mitä ihmettä? Ei, ei, käyn takaisin nukkumaan. Hei, en ole kotona? Missä olen? Ahaa, porukoilla, nukun takkahuoneessa. Mikä maa mikä valuutta? Sitten minulle valkenee: on perjantai 11.11. ja olemme menossa ELMA-messuille! Isi on kuskina, äiti avustajana ja tallilta pitää käydä hakemassa pieni ja pörröinen Braamer!
     Tallilla vanhempani noutivat traikun, minä hain tallissa yöpyneen Braamerin ja eilen illalla pakkaamani tavarat. Kun kaikki oli lastattu ja niin edelleen, alkoi matkamme kohti Helsingin messukeskusta. Matka meni hyvin, mutta perillä purettaessa Braamer oli oudon hermostunut. Oliko sillä kurjaa matkustaa yksin? Onhan se matkustanut ennenkin yksinään. Vai johtuiko se kylmyydestä? Ponilla oli kyllä varmuudeksi fleece päällä, kun traikussa mahdollisesti vetää. Ulos päästyään poni oli normaali. Kävelimme rauhassa messuhalliin ja suurista ovista sisälle. Braamer pääsi heti edustuskarsinaan tutustumaan naapureihinsa. Perillä oltiin tuntia ennen messujen alkua ja kaikki saatiin hyvin järjesteltyä ja sovittua ennen messuvieraiden saapumista. Toisella puolen vieressä oli shettiksiä, toisella puolella joitain amerikan miniatyyrihevosia.
     Yhdeksältä alkoivat messut. B edusti ensin karsinassa ja oli söpösti aidalla rapsuteltavana. Kymmeneltä menimme sen kanssa talutusratsastushommiin. Hyvin meni, minulla on hieno ja toimiva poni, joka sai myös kehuja! Ratsastamassa kävi paljon porukkaa, nuorin Braamerin ratsastajista taisi olla vähän alle vai vähän päälle vuoden vanha, ihan pikkuinen! Yhdessä kohtaa kun varustin Braameria, jollain lapsella puhkesi ilmapallo. Braamer ei korvaansa lotkauttanut, vaikka siitä kuului melkoinen pamaus. Onneksi kuitenkin turvallisuussyistä pallot pidettiin sen jälkeen poissa eläinten alueelta.
     Välillä B oli edustuskarsinassa, välillä talutuksessa. Kolmen jälkeen vuoromme päättyi ja poni siirtyi backstagelle huilaamaan. Edustuskarsinassa ollessaan se hengaili ihmisten rapsuteltavana, käyden välillä kauempana aidasta lepäämässä. Olipa ihanan isot karsinat, ponien ei ollut pakko olla koko ajan kosketusetäisyydellä. Mukana olisi pitänyt olla Elmeri. Sen loputon rapsutustenkaipuu olisi ollut onnen omiaan, sillä se olisi varmaan roikkunut koko ajan aidalla yleisön siliteltävänä. Pitää pitää mielessä, jos joskus vielä pääsemme mukaan johonkin tällaiseen.  Jotkut olivat ruokkineet eläimiä ilman lupaa joillain karkeilla tms., mutteivät onneksi shettiksiä. Olisi kurjaa jos poni tulisi kipeäksi vääristä herkuista, vaikka ajatus olisikin ollut hyvä.
     Täällä blogissa ja instagramissa olin sanonut ennen messuja, että minua ja ponia saa tulla moikkaamaan. Yksi teistä kävikin moikkaamassa, sanoi että blogini on paras. Kiitos sinulle, se piristi päivääni entisestään ja sai leveän hymyn kasvoilleni! Myöhemmin, minun käydessäni varikolla, isi oli nähnyt B:n edustuskarsinan luona tyttöjä, jotka olivat tunnistaneet B:n satulahuovassa (satula karsinan etuaidalla) Pieniä Kavioita -pinssin ja sanoneen jotain Pieniä Kavioita -ponista. Hihii, on hauskaa tulla tunnistetuksi! Se kertoo minulle siitä, että jotakuta oikeasti kiinnostaa tämä blogi, ja siitä tulee minulle hyvä fiilis.
     Välillä poniratsastus oli tauolla ja kehän valtasivat aasit. Niilläkin pääsi talutusratsastamaan. Arvatkaapa miten Braamer reagoi aaseihin? Se rakastui! Se tuijotti niitä ihan hulluna ja oli hirmuttoman onnellinen päästessään nuuskimaan yhtä aaseista turvat vastakkain! Iso kiitos aasi-ihmisille, se oli varmasti ponin päivän kohokohta! Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan aivan ihana ja lämminhenkinen. Paikalla oli paljon erilaisia eläimiä, varmasti kaikki maatilalta löytyvät olivat edustettuina. Oma suosikkini oli Muuli, vaikka isot sonnit olivat huikeita myös! Alpakat olivat söpöjä ja tunnistin nimen "Nurmelan Alpakat" instagramista. En oikeastaan seuraa tiliä alpakoiden takia, vaikka ihania ovatkin, vaan koiran. Heillä on PYSTYKORVAINEN novascotiannoutaja, Luna, joka on aivan ihastuttava! Ainiin, asiasta kukkaruukkuun, näimme messuilla myös Kiian ja Annikan. (Miten tulivatkin mieleen alpakoista...?) Tytöt olivat messuilla luokkansa kanssa luokkaretkellä, kuten monet muutkin.

Neljän jälkeen lähdimme kohti kotia. Braamerilla oli ollut kuuma sisällä pihatto-olosuhteisiin kasvattamallaan karvoituksella, joten ulos päästessään se oli aika tyytyväisen oloinen. En ole ihan varma poistuimmeko sieltä mistä piti, sillä isoilla ovilla ei ollut avaajaa. Livahdimme ovelasti "ihmisten ovista", on ne shettikset vaan niin käteviä! Kotimatka sujui mallikkaasti, mutta taas kun otin ponin ulos, se tuli vauhdilla. Jotain hassua jossakin, mutten keksinyt mitä. Vai voisiko se johtua jotenkin kylmyydestä? Kuivikekkin oli aika kovaa ja jäässä traikun pohjalla, vaikka laitoimmekin lähtiessä uutta päälle. Pienen kävelytyksen jälkeen poni pääsi laumansa luo pihattoon ja koko lössi sai heinää. On reissussa taas pienellä ponilla kavereille kerrottavaa! (Ps. me tarvitaan aasi!)

Kuten huomaa, tää miun kappalejaottelu ei ole ihan 10+ ja tekstikin saattoi olla vähän epäselvä. Annettakoon minulle kuitenkin anteeksi, koska nyt tiistaina kun tätä kirjoittelen, olen kipeä. Pää on niin täynnä räkää, ettei ajatus kulje ihan täysillä.

Mahtavaa oli päästä mukaan, iso kiitos jälleen shettisporukalle! Tulemme mielellämme mukaan jatkossakin, kaikenlaisiin tapahtumiin, jos vain tarvitaan!


Shettiskaverit toisella puolen.
Shettisyhdistyksen piste. Takana kaksi esittelykarsinaa joissa shettiksiä (taaemmassa Braamer) ja kolmas ei ollut enää meidän. Siellä oli kaksi amerikan minihevosta, olisin huolinut ryöstää ne kotiin meidän maskoteiksi. :D

Miniorit moikkaavat

Väsynyt köntti huilitauolla. <3 Aika rento jätkä, ei paljoa haitanneet ihailijoiden kamerat.
Toisella puolella shettis ja minishettis.
Isi osti mulle herkun. O.O <3 Valtava pulla!
 
Minä ihastuin Muuliin, Braamer aasiin. :D

2 kommenttia:

  1. Olehyvä vaan kiva et sain hyvän mielen :) Et vaan arvaa kuinka paljon mua jännitti xD

    VastaaPoista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)