tiistai 1. marraskuuta 2016

Arkea ja valmistautumista

Maanantaina 17.10. Iiris unohti laittaa raportin, mutta muistelee käyneensä Ellun kanssa varmaan autiotalon lenkin ja Ellu taisi olla aika laiska. Muilla poneilla oli vapaapäivä.

FB muistelee... Hups! <3 Kuka muukaan kuin miun pikkuinen Pentele. <3


Tiistaina 18.10. oli jännittävä päivä! Pakkasimme Hannen ja Nooran kanssa Braamerin traileriin ja lähdimme ajelemaan kohti Helsinkiä, napaten matkalta Erikan ja hänen äitinsä kyytiin. Mitä ihmettä, arkena ponin kanssa Helsinkiin? Noh, meillä on shettisporukan kanssa harjoitukset, sillä pääsemme Braamerin kanssa mukaan shettisyhdistyksen esitykseen HIHS:iin, lasten matineaan! Matka sujui hyvin hovikuski Hannen ajellessa taitavasti ja minun neuvoessani navigaattorin suosiollisella avustuksella.
     Perillä poni otettiin traikusta ulos, kun olin ensin asentanut sen päähän suitset. Se katseli maailmaa vähän epäluuloisena, mutta ihan iloisena. Sitten, trailerin toiselta puolen, ilmestyi jotain hurjaa. Kaksi ratsukkoa. Ratsastajien selässä oli jotain kamalaa... siivet! Braamer kauhistui. Sen silmät pyörivät kuopissaan, valkuaiset vilkkuivat, se kääntyi, valmiina kai pakenemaan... Rauhoittelin pientä poniani. Voi hassu pikkuinen. Kun kävelimme trailereilta oville, se tuijjotteli vielä siipiä, mutta totesi vihdoin sisälle päästyämme, ettei syytä huoleen ole.
     Mitä olikaan unohtunut matkasta? Sellainen pikku juttu kuin satulavyö... Sallis toi meille lainavyön, mutta sen osoittauduttua liian pitkäksi päädyimme siihen, että ratsukkomme menee nyt harjoituksissa ilman satulaa. Itse harjoitukset sisällä jäähallissa menivät hyvin. Aluksi talutin ratsukkoa ja juoksin Erikan kanssa ponin vierellä (Erikalla ei ollut harjoituksissa ponia mukana). Kun olin tuntui siltä että poni oli hyväksynyt paikan ja äänet ja olin ollut sen ja Nooran tukena tarpeeksi, jäin radan reunalle. Aluksi harjoiteltiin keijukaisesitystä ja sen jälkeen vyörypalloa. Vähän jännitimme Nooran kanssa alkaako Braamer höpöilemään, mutta hienosti meni vaikkei ollut satulaa ja ratsukko eteni kaikissa askellajeissa vyörypallon aikana. Hyvin menisi siis varmasti myös näytöksessä satulan kanssa!

Kotipuolessa muiden ponien liikutuksen hoitivat tietysti tiistailaiset. Kiia ja Annika ajoivat Penalla ja Mette Ossilla. He kipsuttelivat vanhaa Pirelintietä metsään ja peruslenkin kautta kotiin. Aikaa lenkissä meni noin tunti ja 15 min.Keskiviikkona 19.10. meillä oli Annikan, Nooran ja Olivian kanssa norsupallon kotitreenit. Meidän oli tarkoitus olla kentällä, mutta kentän ollessa varattu päädyimmekin pellolle. Alkuun minulla oli talutuksessa Pena, Annikalla Ellu, Noora ratsasti Braamerilla ja Olivia Ossilla. Pena kuitenkin halusi koko ajan vain syödä, eikä meinannut liikkua mihinkään. Päädyin viemään sen takaisin pihattoon ennenkö hermostuisin sen kanssa taistelemiseen. Braamer ja Noora olivat liekeissä, samoin Annika ja Ellu. Ossia hirvitti mokoma pallo, kauhia kun tuollainen hyökkäilee viattomien ponien kimppuun... Pikkuhiljaa se kuitenkin alkoi tottua, kyllä siitäkin vielä hyvä pelaaja tulee! ;)
     Kannustusjoukkoina pellolla olivat Hanne ja koiramme Nero. Hanne tuli Pyhtäälle, sillä hän on midän HIHS-reissumme puvustaja ja toi Nooran asun sovitukseen. Hyvä oli, ja HIENO! Jännitys tiivistyy! Tyttöjen piti lopuksi vielä hypätä Ossilla, kun estekisatkin lähestyvät, mutta unohdimme sen tyystin.

Lähtölistat tulevan tiistain raveihin ilmestyivät aiemmin päivällä. Samoin kirjalliset ht.nettiin, kiitos niistä kirjoittajalle! Veikkauksia on aina mielenkiintoista lukea. Omat tavoitteeni olivat Penalle puhdas suoritus, Braamerille Penan ohitus ja alle 3.30 aika, Ossille kolmas sija. Toisesta sijasta on turha haaveilla, sillä Rauha varmasti voittaa ja Jaarli ottaa toisen sijan. Justiina saattaa tosin saattaa olla nopeampi kuin Ossi...
Torstaina 20.10. poneilla oli käpälänhoitopäivä. Braamerilta otettiin kengät pois ja koko ponilauma vuoltiin. Kiitos Minnalle, joka hoiti kengityshässäkän kun en päässyt itse. Muutoin muilla poniineilla oli lomaa, paitsi Penalla joka lenkkeili Annikan kanssa autiotalon lenkin. Muutoin oli mennyt oikein hyvin, mutta hiekkatiellä Pena oli arkonut ravissa. Arkominen johtui vuolusta ja käynnissä ei ollut ongelmaa. Valjakko oli ravannut sitten vain pehmeimmillä tieosuuksilla ja muuten kävellyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)