lauantai 8. lokakuuta 2016

Syyskuun aika

Torstaina 1.9.2016 Jonna oli aamulla ihana ja hoiti Braamerin näyttämisen elänlääkärille. Ponista otettiin verinäyte cushingin tautia varten ja samalla otetaan myös metabolisen testi, suppea verenkuva ja joitain elinarvoja. Elänlääkäri katsoi myös ponin liikeet, hyvältä näyttää, ei onnu.
     Illemmalla Mette ajoi Ellun viiskymppisen pellolla ja hyvin meni. Minä kävin hoitamassa muut poniinit. Harjasin ne ja mittasin lämmöt (Mette mittasi Ellulta, yhdelläkään ei kuumetta). Braamerin rasvasin, vaihdoin sille toisen ihottumaloimen ja Ossin ja Penan korvat puhdistin ja rasvasin. Lisäksi ruokin ponit ja Braamerkin sai nyt ensimmäistä kertaa saikun jälkeen kivennäistä. Muita väkirehuja se ei tule vielä hetkeen saamaan. Perjantai 2.9. oli koko karvakorvalaumalla loma.

Oii, saatiin ponien kanssa Simolta lahja! <3 Kiitos ihana, tuu joskus katsomaan meitä!
Toisena fiilistelykuva pihatolta, kolmannessa Penasnäppi.


Lauantai 3.9
Lämmöt tänään:
- Ellu 37,8
- Pena 37,6
- Ossi 37,7
- Braamer 40,4

Voihan jooseppi. Braamer siis kuumeessa, vaikka vaikuttaa normaalilta ja pirteältä. Hyvä olisi aina ennen liikutusta mitata lämmöt, tai ainakin jos on pienenkin syy epäillä jotain... Jos ei oltaisi mitattu, olisi tämä jäänyt huomaamatta. Liikkeellä on yskää ja kuumetta, välillä vähän ihmettelen miksei muut meidän tallilaisista ole mittanneet lämpöjä. Tämä on muuten hyvää harjoitusta vakkareillekkin, osaavat pian kaikki mitata hevoselta lämmön. Ei se ole itsestäänselvyys.
     Ravitiimiläiset ajoivat sänkkärillä, minä napsin muutaman kuvan. Koska B on kuumeessa, Kiia ajoi Elmerillä. Annikalla oli ajokkinaan tietysti Pena, Linnealla Ossi. Orit olivat semi reippaita, Ellu aika normaali. Kiia ajoi Ellulla kuolaimettomilla ja ne toimivat sillä loistavasti. Vähän pitäisi vain saada säädettyä niin, etteivät poskiremmit nousisi niin lähelle silmiä.

Braamerin nassu on taas turvoksissa. :/ Liekkö ötökät vai mikä. 

Myyn kahdes xxs kokoiset bootsit. Tarrallisia käytetty kerran, toiset ihan uudet. Ovat meille pienet. Tarjouksia otetaan vastaan. Toisen kuvan silat eivät ole enää ajokuntoiset, mutta ehkä ohjasajoon? Ohjat postettu meiltä käytöstä koska kummassakin päässä kuolaimeen tulevasta remmistä on katkennut sisältä rautalankavahvike. Ohjasajossa menisivät, mutten ehkä muuten ajoon suosittelisi. Toisaalta voisin antaa nämä toisn kuvan tavarat meidän tutun puuhevoselle, ehkä viksuinta.
Tyttöjen valjastaessa poneja, minä siivosin vinttikaapin.


Sunnuntaina 4.9. kaikkien ponien lämmöt olivat normaalit, mutta B jäi tietysti liikutuksesta pois (perus kuumeettoman päivän sääntö) ja se sai lepäillä karsinassa sen aikaa, kun orhit olivat töissä. Mette ratsasti Ossilla, Penaa ajoivat Olivia ja Noora. Tytöt kiersivät viiskymppistä ja minä istuin yhdellä kivellä viiskymppisen pellolla. En ole varma olikohan minulla Ellu mukana siinä syömässä, vai oliko se pihatossa. Menoa seurasivat kiinnostuneina Ouska ja Sulo.2 kommenttia:

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)