keskiviikko 3. elokuuta 2016

Opettelua, ajoa ja talutusratsastusta

Maanantaina 13.6. Simo ja Ossi kävivät pidemmällä maastolenkillä ja hyvin oli mennyt. Ossi oli kuulemma ollut kiva ja reipas, eikä ollut kyttäillyt mitään. Kaikki askellajit olivat olleet käytössä ja lenkin jälkeen Simo oli huoltanut ponin asiaankuuluvasti. Ellusta pitivät varmaan huolta Aada ja Iiris, en ole varma kun mitään raporttia/viestiä ei löydy. Me Annikan ja Meten kanssa ajettiin Pena ja Braamer, siitä tein teille videopostauksen, mutta samalla ongelmalla jatketaan: videonmukkausohjelma ja tietokoneeni eivät ole ystäviä keskenään. Kerron siis lyhyesti kirjoittamalla: Mette ajoi Braamerilla, Annika Penalla ja minä olin Annikan kyydissä. Kävimme peruslenkillä päin, muttemme menneet sitä kokonaan, kun Pena arkoi kovalla tiellä. Hyvin meni ja mukavaa oli. Olinko muuten jo kertonut, että Annika menee Loviisaan leirimuotoiselle korttikurssille Ossin ja Mette Braamerin kanssa?
Tiistaina 14.6 Linnea ajoi Ossilla, tälläkertaa eri aikaan kuin muut tiistailaiset. Hän oli yrittänyt mennä tielle, mutta Ossi oli ravissa alkanut heti arkomaan, joten viiskymppiselle valjakko lopulta päätyi. Siellä oli mennyt hyvin ja mukavaa oli ollut. Ajon jälkeen Linnea oli pyyhkinyt ja huoltanut Ossin, sekä ruokkinut sen.
     Kiia kertoi ajaneensa Braamerilla viiskymppisellä noin 5-6 kierrosta, suunnilleen tunnin. B oli ollut kiva ja reipas. Ajon jälkeen matka oli jatkunut tallin pihan kautta uittokuopalle, josta Kiia kirjoitti näin: "Braamer oikeesti valehtelematta seiso siel keskellä varmaan 20min". Hyvin on siis hiet huuhdottu ja jalkoja ja ötökänpuremia viilennelty! Viimeiseksi Kiia vielä ruokki, myrkytti jne. ja antoi onnistuneesti allergialääkkeet.
     Annika oli ajellut Ellulla samaan aikaan kuin Kiia ja B. Hän oli kuitenkin kiertänyt Ellun kanssa vain 4 kierrosta ja mennyt ohjeideni mukaan. Ensimmäinen ja viimeinen kierros käynnissä, keskimmäisillä myös ravia. Lisäksi hän oli ottanut pysähdyksiä ja oli mennyt tosi hyvin. Myös annika ja Ellu olivat mukana uittokuoppailemassa.
Keskiviikkona 15.6.2016 valkku oli peruttu valmentajan muiden menojen vuoksi, mutta päätimme tyttöjen kanssa suunnata maastolenkille. Teimme villin vaihtotempun ja Noora ratsastikin Ossilla, Erika Braamerilla. Minä otin talutukseen Penan (joka on ihanasti rauhoittunut omaksi itsekseen!<3) ja Annika tuli mukaan Ellun kanssa. Kävimme kiertelemässä metsäpoluilla autiotalonlenkillä ja sen lähistöllä. Ponit olivat kaikki energisiä, varsinki B joka olisi mielellään juossut itikoita karkuun. Harmiksemme emme voineet tiellä ravailla tai laukkailla, kun tiet ovat nyt niin kovat ja sekä Ossi että Pena arkovat ilman kenkiä jos on vähänkään soraa. 

Ps. Katin kanssa sovittiin, että menen ensikuussa katsomaan Tuhtoa. <3
Pps. Braamerille tulee kyllä ötökkäloimi, pakko se vaan on. :(
Ppps. Ettei nyt kukaan erehtyisi luulemaan Braameria kivaksi ja helpoksi ja superkiltiksi, niin kerrottakoon että Erika tippui Braamerilta kerran. :D


Torstaina 16.6. Henna ja Mette ajoivat Braamerilla viiskymppisellä. Keli ei suosinut, rassukat kastuivat, mutta tunnolliset tytöt olivat ajon jälkeen kuivanneet varusteet. Hyvä tytöt, varusteista on tärkeää pitää huolta! Ennen ajoa Henna oli opettanut Metteä valjastamaan, sillä korttikurssille mennessä Meten pitää osata valjastaa. Sitä harjoitellaankin nyt huolella, sekä koppisten että kilpurien kanssa.


17.6, perjantaina, Minna soitti minulle juuri ennenkö menin tallille. "Haluaisitko lähteä tänään maastoon Pokulla?" "Kyllä kiitos!" Ja niin löysinkin itseni harjaamasta ja varustamasta eestinhevosristeytystä. Pokuhan on ollut meillä monta kertaa ponikerhossa, vakkarienviikonlopuilla jne, mutta itse en ollut vielä koskaan sen selkään päässyt. Maastoon lähti Olivia Ossilla ja minä Pokulla, jonka lisäksi reissussa oli kolme muuta ratsukkoa. Muut menivät edellä, Olivia oli jonossa toiseksi viimeisenä ja minä pidin perää Pokulla. Ossi jäi jonosta koko ajan jälkeen, kun sillä on niin pikkuiset töppöjalat. Poku olisi pysynyt vauhdissa, mutten tietenkään jättänyt Oliviaa yksin. Pehmeillä teillä otimme kiinni ravilla, kovalla emme Ossin arkomisen vuoksi voineet juosta, mutta onneksi muut odottelivat meitä. Etenimme ravilla kiinniottamisia lukuunottamatta käynnissä ja menimme keltaisen talon pihan läpi, sieltä metsään ja taas tielle. Huikkasin muille, että voimme loppureissun tulla Olivian kanssa omaa tahtiamme, ettei muiden tarvitse odotella. Se kävi muille ja niin tiemme erkanivat toisten hiljalleen loitotessa. Pehmeälle tielle päästyämme otimme Olivian kanssa ravia ja laukkaa. Jihaa, oli super kivaa! Saavutimme jonon juuri ennen autiotalon lenkille kääntyvää mäkeä ja huikkasin Minnalle, saisimmeko mennä kahdestaan vielä autiotalon lenkin. "Saatte tietysti!" Poku ja Ossi eivät heti olleet samaa mieltä, varsinkaan kun juuri oli alkanut sataa kaatamalla, mutta ne taipuivat tahtoomme, kun vaihtoehtoja ei annettu. Laukkasimme mäen ylös, kävelimme metsäpolut rauhassa ja pikkutielle saimme vielä laukkaa ja ravia. Pääsimme rentoutumaan ja nauttimaan, eikä voimakas sadekkaan latistanut tunnelmaa.
      Loppukäynneissä kuulimme yht'äkkiä, että mutkan takaa tulee ihan juuri mopo. Sade oli peittänyt sen äänen suurelta osin, mutta ehdimme saada ratsumme kunnolla tien reunaan. Ossi ehti kuitenkin säpsähtää ja käännähtää osittain tielle (ei onneksi pahasti) ja Poku heitti ympäri ja otti muutaman laukka-askeleen. Vaikka se on iso jytkylä, niin se on kyllä miellyttävä ja herkkä edestä, jarrut pelaa ja se pysähtyi pian. Mopoilijakin oli heti meidät huomattuaan pysäyttänyt tien sivuun ja Pokun katsellessa mopoa epäluuloiseti, kuski sammutti moottorin. Viksu nuori mies, kiitos siitä! Loppumatka sujui mukavasti ja kommelluksitta, ja vaikka olimme talille saavuttuamme läpimerkiä, oli reissu ihana. Iso kiitos Minnalle Pokun lainasta, Penakaan ei varmaan pistä pahakseen, vaikka saikin yllätys vapaapäivän! ;)Lauantaina 18.6.2016 edustimme Harjun oppimiskeskusta Vaalimaa Campingin kesäpäivässä! Meillä oli talutusratsastuspiste, jossa pääsi oman valintansa mukaan joko Ossin tai Braamerin kyytiin. Minun lisäkseni ihmisvahvuudessa olivat hovikuski Hanne, sekä taluttajat ja avustajat Kiia ja Annika. Keli oli aluksi hyvä, vaikkakin pilvinen ja hieman tuulinen, mutta pikkuhiljaa tuuli yltyi ja sade alkoi. Harmillinen keli sattui muuten niin ihanaan tapahtumaan! Ensivuodeksi voin suositella tätä lämminhenkistä tapahtumaa kaikille sopivalla etäisyydellä oleville, paljon erilaista aktiviteettia ja ohjelmaa!
     Kotipuolessa Helmi ajoi Elmerillä viimeisen kerran. Valjakko kipsutteli tiellä ja viiskymppisellä ja hyvin oli mennyt. Kiitos Helmi kaikesta, nähdään varmaan vielä jossain joskus!

Kaiken työstressin ja muun koheltamisen vuoksi olin illalla ihan naatti. Kävin nukkumaan ennen kahdeksaa ja nukuin 15h yöunet. Aamulla herätessä väsytti vieläkin, mutta ehkä se vähän helpotti.
Lettua. <3___<3Sunnuntaiksi 19.6.2016 minua oli pyydetty yhden tallilaisen sukulaistytön syntymäpäiville pitämään talutusratsastusta. Sinne lähti myös yksi iso hevonen, mutta Braamer oli suloinen ja hauska lisä pienen kokonsa vuoksi. Synttäreillä meni päälle pari tuntia ja B oli ihan loistava talutusratsu. Ei voi olla kuin ylpeä!
     Muut ponit olivat meidän sunnuntaivakkareidemme hellässä ja hyvässä hoidossa. Simo ratsasti Ossin, Henna ja Annika kävivät ajamassa Elmerin ja Penan. Simo ja Ossi menivät kentällä kaikissa askellajeissa ja hyvin oli mennyt. Ossi oli kuulemma hirnuksinut aika paljon, mutta ollut muuten ihan normaali. Annika ajoi Penan ja Henna Ellun ja he olivat menneet viiskymppisellä kolmisen kierrosta. Pena oli kerran säikähtänyt jotain, mutta muuten oli mennyt hyvin ja mukavaa oli ollut.

2 kommenttia:

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)