keskiviikko 10. elokuuta 2016

Korttikurssi 2016

Annika ja Ossi, sekä Mette ja Braamer olivat siis viikon Loviisassa leirimuotoisella poniravikorttikurssilla. (Ma 4.7 - pe 8.7.) Mahtavaa että leiri järjestyi, vaikka ensin meinasikin olla osallistujapulaa. Kyllä oli leiriä odotettu kuin kuuta nousevaa ja nyt meillä on taas kuskiluku täynnä, sekä varakuski omasta tiimistä!


Annikan tiivistelmäraportti koko viikosta:

- Maanantai: Mentiin GB:lle ja harjattii ponit. Laitettiin jo suojat ja Hannen tultua lastattiin ponit ja kiinnitettiin kärryt. Perillä Loviisassa olimme vähän etuajassa, joten ponit pääsivät hetkeksi karsinaan odottelemaan. Ne asuivat leirin ajan samassa isossa karsinassa. Kun kaikki olivat tulleet, oli pääsykoe. Siinä piti valjastaa ponit, jonka jälkeen ajoimme kierroksen raviradalla. Mä ja Ossi johdettiin jonoa. Illalla vaan ruokittiin ponit ja lisättiin astioihin vettä.

- Tiistai: Harjoteltiin volttausta ilman poneja, itse kärrejä vetäen. Poneilla oli periaatteessa vapaapäivä, mutta kävelytettiin niitä Meten kanssa ehkä joku 15 min. Lisäksi tietysti siivottiin karsina, ruokittiin ponit ja katottiin vedet. Lisäksi meillä oli paljon teoriaa. 

- Keskiviikko: Ensin voltattiin pelkkien kärryjen kanssa, sitten kun se meni hyvin niin saatiin ottaa ponit. Meni hyvin ponien kanssa. Ossi oli energinen ja meidän takia ei uusittu kertaakaan. Illemmalla voltattiin uudestaan ponien kanssa ja silloinkin meni hyvin. (Tajusin volttauksen melkein heti niin meidän takia ei juurikaan tullut uusintoja.)

- Torstai: Aamulla volttausta ja saatiin ajaa myös yksi kierros hölkkää radan ympäri. Meni silloinkin hyvin. Illalla oli match show ja siinä Ossi oli 11/12 ja B 10/12. Meni siis kummallakin omasta mielestä hyvin. Braamer kävi piehtaroimassa. Ossin ravi oli vasta toisella kerralla kuulemma hienomman näköinen ja jos oltaisiin ekaks menty sellaista, oltaisiin kuulemma voitu sijoittua paremmin. Ossi oli kuulemma hienon näköinen, mutta etittiin raviponimaisia piirteitä ja Ossi oli enemmän näyttelyponin näköinen. Tänään oli kirjalliset kokeet ja kaikki pääsivät läpi.

- Perjantai: Meillä oli vielä yksi volttausharjoitus, mutta mentiin siinä vaan ihan pari volttia, koska yksi meni ihan täydellisesti. Sitten ponit menivät hetkeksi talliin lepäämään ja sen jälkeen oli loppukokeen valjastusosuuden aika. Meillä kummallakin meni Meten kanssa valjastus oikein, mutta mulle sanottiin että " tämä nyt on vähän mielipidekysymys, mutta jos tämä poni potkisi tai pukittelisi, kannattaisi potkuremmin olla yksi tiukemmalla", mutta ei tarvinnut kuitenkaan kiristää. Sitten oli ajokoe, jossa mentiin esitteluun ja olin 7 ja Mette 5. Se voltti uusittiin kerran kun joku oli myöhässä, mutta ei kumpikaan meistä. Vaihdettiin pariin kertaan numeroita ja loput kerrat menivät hyvin. Viimeisen volttauksen jälkeen saatiin ajaa niin että viimeset 200m sai ajaa kovempaa jos halus. Ajoin silleen aika kovaa, mutta aikalailla sitä mitä Ossi juoksi, koska se ei kumminkaan ollut mikään kisa. (Mutta kyllä se kovaa meni.) Sitten valjaat pois ja sisällä oli jotain keskusteluja. Kaikki pääsivät läpi myös ajokokeesta. Sitten leiri loppui ja näkemiinsteltii ja nii.

Iltasin aina vaa heiluttii jossaa pihal. OLI IHAN SIKA KIVA LEIRI! Ossia kehuttiin hirveesti ja se olikin sen arvonen!


Tuulilta pari asiaa:

- Minä siis hain iloiset uudet ravikuskini poneineen kotiin perjantaina. Siinä samalla näin leirinjärjestäjän/tallinpitäjän, joka kehui hienosti käyttäytyviä ponejani, varsinkin Ossia. On mulla hienokäytöksinen ja toimiva ori! Hanne ja tytöt kertoivat, että sitä ja Braameria oli kehuttu leirin alussa myös muiden leiriläisten porukoille, jotain siihen suuntaan, että samat poni oli viime vuonnakin ja tosi toimivia ja tervepäisiä. Olen ylpeä. <3

- Leirillä oli poneja vähän venytelty ja hierottu yksi päivä, jonka jälkeen minulle tuli viestiä, että Ossi oli potkaissut yhtä ohjaajaa jalkaan. Tämä oli käynyt painelemassa Ossin takaosaa ja siellä oli ollut kipeä kohta. Ponia ei voi syyttää, se kyllä varmana reagoi jos sitä painaa vieras ihminen yllättäen kovaa kipeästä kohdasta. Onneksi ihmistä ei sattunut. Hankin Ossille hierojan, saadaan jumit pois. Ossi on nyt myös hetken saikulla. (Jumissa kuulemma takareidet ja selkä.)

- Kotona Pena ja Elmeri olivat onnellisia, kun saivat laumansa taas kokoon. <3 Isotkin pojat nauttivat, kun pääsivät kotiin ja LAITUMELLE.

- Ps. Harmi kun työt haittaa harrastuksia, eikä minulla ole yhtään kuvia leiristä. Viime vuonnahan sain kuvattua alku- ja loppukokeet, mutta tällä kertaa se ei onnistunut. (Mutta mulla on ihan super työ ja työpaikka, en valita!)

- ISO KIITOS TAAS KURSSIN JÄRJESTÄNEILLE! Ihan mahtavaa, tytöt olivat onnessaan. Meiltä löytyy todennäköisesti kurssilaisia ensivuodellekkin jos vaan leiri taas järjestyy! Hyvä Loviisa ja leiritiimi!2 kommenttia:

 1. Onpa kivan kuuloista. Voisi itsekkin alkaa ajaa enemmän kärryillä (siis koppakärryillä) mutta kyllä ratsastus vie ainakin vielä voiton.

  nompunheppaelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan kärryttelyä aina silloin tällöin! :) Itse en tällähetkellä halua ratsastaa ollenkaan, mutta ajaminen on kivaa.

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)