sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Synttärit, ponitunti ja renkaan vetoa

Tiistaina 10.5 käyttäessäni koiraamme Neroa ulkona, jyrisi jossain kauempana ukkonen. Tallilla ei kuitenkaan ollut merkkiäkään edes sateesta, ja pääsimme Linnean, Kiian ja Annikan kanssa lenkkeilemään hyvässä säässä. Oli miun, Braamerin, Ellun ja Penan synttärit, jonka kunniaksi ihanat jo edellä mainitut tytöt olivat leiponeet minulle kakun ja tehneet poneille täytetyt omenat! 
   Maastoilimme taluttaen pitkän mukavan lenkin metsäpolkuja seuraillen. Sekä B että Ellu saivat vuorollaan maistaa vähän vapautta ja useaan otteeseen pysähdyimme ja annoimme ponien syödä. Yhdessä kohtaa nähtiin myös peura. Illalla minulla taisi olla ratsastus.Myrtsi ilme, mutta ei se niiiin pahasti lihava oo hei!

Mie ja miun synttäripojat! <3
Herkut! <3Keskiviikkona 11.5 Sara ei päässyt pitämään valkkua, mutta mikäs siinä: kyllähän minäkin pystyn tunnin ohjaamaan. Saavuin tallille vähän ennen tyttöjä ja hain Braamerin ja Ossin tallin pihaan. Pian saapui Erika ja vähän hänen jälkeensä Noora ja Annika. Kun ratsut olivat valmiita, kokeilimme aluksi Nooran kanssa opettaa Braameria nostamaan etujalkaa ratsastajan merkistä. Se kärppäsi homman ytimen melko pian, nyt ei vaan muuta kuin kertausta, kertausta ja kertausta!
     Ratsukot kävelivät vähän alkukäyntejä ylälenkillä, kun minä asensin kentälle kartiot kirjainten merkiksi. Annika ja Ellu livahtivat sovitusti omille teilleen. (Kävivät kävelemässä keltaiselle talolle ja takaisin, Ellu oli kuulemma reipas.) Kun poniratsukkoni palasivat kentälle, lähdettiin aluksi tekemään jokaisen kartion kohdalle käynnistä 4sek mittainen pysähdys. Tehtävä sujui hyvin. Ossilla oli tänään päässään Elmerin suitset, kokeilumielellä. Se on nyt lähiaikoina aukonut suutaan hassun paljon ja halusin testata, helpottaisiko suora kuolain. Suussa ei näy mitäön vaikka olen sörkkinyt, jos ongelmat jatkuvat pitää soittaa ell katsomaan.
     Ravitehtävässä käännettiin tarhojen puolen putkältä sivulta kaarto radan poikki (R-S). Keskelle kenttää (I) tehtiin kahden puomin väliin (puomit laitettu merkiksi, niitä ei ylitetty) neljän askeleen käyntisiirtymä. Ravilla jatkettiin uralle palattaessa joka toisella kertaa toiseen, joka toisella toiseen suuntaan. Samanlaista tehtävää teimme myös laukassa: kentän keskeltä puomienvälistä laukannosto, laukkaa lyhyen sivun läpi, pitkän sivun alusta ravin kautta käyntiin ja käynnissä uuteen nostoon. Pakko sanoa: Ossilla ja Erikalla meni ihan hurjan hienosti! En osannut odottaa noin hienoja laukkoja, todella kauniita nostoja! Johan alkaa yhteistyö pelittää!
     Näiden tehtävien jälkeen oli tarkoitus treenata raviohjelmaa, mutta unohdimme sen tyystin kun innostuimme vallan toisesta asiasta: esteistä. Ajauduimme jotenkin kokeilemaan ensin ihan pientä estettä, oikeastaankorotettua puomia, ja sitten vähän korkeampaa, suunnilleen kavalettia. (Pienen ponin kanssa se tuntuu jo ihan hyvän kokoiselta!) Ossi ja Erika jaksoivat hämmästyttää: ihanaa seurattavaa, meni TODELLA nätisti! Kerran Ossi kolisteli, mutta muuten ratsukko suoriutui kiitettävästi. Braamer ja Noora sen sijaan lähtivät kaukaa, höpsöilivät, Noora vähän horjui ja B vähän kommentoi. Kahteen otteeseen Noora tipahti, mutta nousi iloisena ja nauraen uuteen yritykseen ja sen kautta onnistumiseen! Ihanat tytöt ja ihanat ponit!
      Ratsastelujen päätyttyä, ja tyttöjen ravattua ja käveltyä lopettelut ylälenkillä, menivät ponit ruokinnan kautta tarhaan. (Myös Ellu oli palannut.) Sitten oli minun aikani viettää laatuaikaa Penan kanssa. Harjailin sitä, lässytin "vähäsen", syöttelin porkkanoita... Päivän treeninä oli kentällä lanausharjoittelua. Pena ei ole näissä hommissa ennen ollutkaan, muttei hätkähtänyt peräänsä alkuverryttelyjen jälkeen köytettyä traktorinrengasta. Koko kenttää emme lananneet, kunhan vähän treenasimme vain, mutta poni toimi moitteettomasti. Tämä olisi hyvää treeniä vähän useamminkin, kunnon voimaharjoittelua. Lanailujen jälkeen vermeet pois ja loppukäyntejä. Kävimme myös herkuttelemassa vihreällä ja heittelemässä vihreitä pihattoon muillekkin.
     Palautettuani Penan pihattoon, en ihan vielä saanut itseäni lähtemään kotiin. Keräsin poneille vähän pajun ja koivun oksia maisteltaviksi.

Ps. Onnea on, kun pikkuinen Pena seuraa pihassa vapaanaPs. Ossilla oli testissä Ellun suitset ja suorat kuolaimet. Ei ollut juuri vaikutusta mihinkään.
Pientä liioittelua kenties? O.o


Hyvän työn jälkeen syöttelyä.

Emme siis varsinaisesti lananneet kenttää, treenasimme vain, siksi jälki tämän näköinen.

10 kommenttia:

 1. Ihana postaus, Pena on ihan supersuloinen! :)

  VastaaPoista
 2. Missä se Annikan raportti?

  VastaaPoista
 3. En jaksa seurata 2kk vanhoja tapahtumisa, menetit tuuli valitettavasti lukijan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrettävää, jokainen tekee omat valintansa. :)

   Poista
 4. Mulle ei oo väliä onko nää 2kk vanhoista asioista vai eilisestä. Luen yleensä huvikseni jokaisen blogin joka kirjoituksen. Tärkeintä on, että sä jaksat nyt tsempata ja kirjoittaa näitä :D Sun ponit on kyllä ylisöpöjä tälle btw :D♡

  VastaaPoista
 5. Sulla on ihana blogi ja ihanat ponit! Osaatko yhtään sanoa, milloin saat uutiset ajan tasalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 En uskalla luvata mitään, mutta toivottavasti mahdollisimman pian! Minulla on yli puolet teksteistä valmiina, muutama video ja osa teklsteistä vaan puuttuu välistä. Oispa päivässä enemmän tunteja! :'D

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)