tiistai 5. heinäkuuta 2016

Näyttö, agia ja näyttelyt

Torstaina 12.5 jännitin hulluna seuraavan päivän näyttöä ja valmistelin Fannin kanssa Nepaa (muristen, että jos nyt ei tule kakkosta, en enää uusi). Irtojuoksuttelin Penan ja Ellun ja käytin niitä vihreällä syömässä. 
     Seuraavana päivänä koitti kolmastoista päivä perjantai, joka toi mukanaan kouluratsastusnäytön Harjussa. Lähdimme Fannin ja Nepan kanssa matkaan ajoissa. Verkassa jo unohtelin ratsastaa ja vain matkustin, eikä näyttökään ihmeellisesti mennyt. Arvosanan sain vasta seuraavalla viikolla, mutta jes! H2!! Miusta voi tulla harrasteohjaaja jos ohjausnäyttö menee ok!
     Kotiin päästyämme hoidimme Nepan ulos ja lähdimme ajamaan Penalla, Ellu peräponina. Mukava lenkki, iso kiitos Fannille Nepan lainasta, matkaseurasta, kuvaamisesta ja poniajoseurasta! <3 Heppailupäiväni ei toki vielä siihenkään loppunut, vaan illalla tulivat isoilla pojilla ratsastamaan vielä Olivia ja Leeni, joille pidin tunnin kentällä. Tytöt treenasivat myös tulevaa raviohjelmaa varten, sillä Olivia on menossa Ossilla kisoihin. Treenaus sujui seuraa johtajaa -tyylillä Olivian ratsastaessa edellä ja huudellessa mitä on seuraavaksi tulossa ja Leenin ratsastaessa innoissan perässä. Joukkoomme iloiseen liittyi myös samaan aikaan kentällä ratsastanut Nuppu, joka oli Odinin kanssa hauska lisä ponijonoon!

Ps. Mulla oli kyllä joku toinenkin Nepavalkku ja tunteja Pyölillä, ennen näyttöä, mutten enää muista miten. Eipä sillä väliä, poniblogihan tämä on, enpä paljoa muutenkaan omista ratsastuksistani ole kirjoitellut.


Ensin näyttökuvat. Voi elämä mikä ratsastaja, välillä perunasäkki ja välillä kuin rautakanki. :D
 Kuvista kiitos Fannille!


TORSTAI:
Pikkupojat syömässä.< 3

PERJANTAIN MUUT:
Lauantaina 14.5 päätimme ravitiimiläisten ja Annikan kanssa agilityillä pitkästä aikaa. Vaihtelu virkistää ja tekee hyvää sekä poneille että tytöille. Helmi ei päässyt paikalle, mutta mie sain sitten itse temppuilla Penan kanssa. Annikalla oli tietysti Ellu, Linnealla Ossi ja Kiialla Braamer. Tein teille kaksi videota: toisessa on agilityä (ilman hyppyjä, ei hypytetty ennen näyttelyä) ja toisessa kerron miten olen opettanut poneilleni jalan nostamista käskystä. Muistakaa, että temppujen opettamiseen pitää aina olla ponin/hevosen omistajan lupa.

Agivideot

Miten opetan ponia nostamaan jalkaa?
Ps. Muistakaa että temppujen opettamiseen pitää aina olla ponin omistajan lupa! Älkää opettako esim. hoitoponeillenne tai vuokriksillenne temppuja ilman lupaa! :)
Tätä Linnea koitti Ossin kanssa videolla, eikä Ossi meinannut ymmärtää pointtia. Lopulta onnistui hienosti! :)Sunnuntaina 15.5. kutsuivat Sipoo ja shetlanninponien rotunäyttelyt Savijärven kartanolla! Kaarsimme pihaan sateen ripotellessa hennosti maahan ja auto oli lastattu minulla, Kiialla, Simolla ja Linnealla. Traikussa matkusti kiltisti orikokoonpanomme, eli Ossi ja Pena. Ilmoittauduttiin kansliaan, haettiin Linnealle erityislupaa käsitellä Ossia näyttelyalueella ja alettiin verkkailemaan. Sää muuttui kauniiksi kuin tilauksesta ja saimme kuin saimmekin kauniin näyttelypäivän!
     Pena oli ihan tärppänä, oikea pikku orhi, hyppäsi pariin otteeseen pystyynkin. Uhkailin sitä jo ruunauksella, mutta kehässä se käyttäytyi onneksi ihan hyvin. Käynti oli kiireistä, kun pikkuinen oli niin tohkeissaan, mutta palkittiin se kuitenkin II-palkinnolla (sija 3/3). Ossia talutti kehässä Linnea, joka hoiti homman tosi hyvin! Yksilöarvostelussa minä esitin Ossin ja Tirrosen Suvi piti sillävälin Penaa. Kun Ossi oli ensimmäiseksi sijoittuneen paikalla palkintojenjaossa ja tajusin sen olevan luokkavoittaja, olin jo ihan onnessani, mutta en ollut uskoa silmiäni kun näin tuomarin ojentavan Linnealle I-palkinnon ruusukkeen. Kunniakierroksen jälkeen kehä tyhjeni ja minä kysyin Linnealta: "Saiks se ykkösen?!" ja saihan se! Voin kuvitella, jos olisin itse pitänyt Ossia palkintojen jaossa, olisi varmaan tullut tippa linssiin. Onhan se hei aika hieno poni kumminkin, muutenkin kuin vaan luonteeltaan..!
     Rotukehän jälkeen Pena meni koppiin ja Ossi CH-ori kehään. Champion se ei tällä kertaa ollut, mutta se olisikin ollut jo liikaa yhdelle päivälle. Sitten ei muuta kuin satula ja Simo selkään ja verkkaamaan. Vaikeassa Riding classissä Simo ja Ossi tulivat sijalle 3/4. Muuten ohjelma oli ollut hyvä ja rata mennyt hyvin, mutta valitettavasti molemmat laukat nousivat väärin. Jos laukat olisivat onnistuneet, olisi tuomarin mukaan tullut kirkas voitto. Lisää treeniä ja parempi onni ensikerralla.
     Ennen kotiinlähtöä livahdimme Ossin kanssa vielä BIS-kehään - emme siksi että olisin missään nimessä luullut meidän pärjäävän siellä, vaan siksi että voitiin! Sinne kun saavat mennä myös luokkavoittajat. Ei me BIS-palkintoa sinne menty hakemaan ja uloshan me sieltä lähdettiin jo alussa, mutta voinpahan sanoa, että ollaan Ossin kanssa BIS-kehässä oltu. <3 Varsinainen lähtö oli hankala, kun sateet olivat tehneet parkkipaikasta melko mutaisen (Savijärvi on osuva nimi). Työnsimme muksujen kanssa ensin yhden tutun poni-ihmisen auton irti mudasta, jonka jälkeen jännitettiin lähteekö minun ooppelini liikkeelle. Jaksoi se, sisukas auto! Peruutusapua sain neuvojen muodossa joltain ystävälliseltä ihmiseltä, kun en nähnyt kunnolla minkä verran voin ottaa taakseppäin.

Onnistunut päivä, iso kiitos tapahtuman järjestäjille ja kaikille mukana olleille!

Ps. Olin tehnyt super hyvät eväät itselleni, mutta näyttelypaikalla huomasin kylmälaukkuni puuttuvan. Soitin kotiin, ja siitä oli tehty näköhavainto keittiössä. Onneksi oli hyvä kanttiini, en kuollut nälkään..!

Muoks: Olen hei tosi ylpeä myös Linneasta, joka esitti Ossia hienosti kehässä! Iso kiitos, oot taitava!

© Sallis Lindqvist / http://sillas.kuvat.fi

© Kiia tai Linnea

© Suvi Tirronen / http://saippua.kuvat.fi

Ruusukkeet, ja Nero tutkimassa Ossin palkintokukkia kotona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)