torstai 21. heinäkuuta 2016

Lohikäärmeitä, poneja ja koulujuttuja

Keskiviikkona 1.6.2016 saavuin kentänreunalle valkun ollessa jo lähellä puoltaväliä. Siellä treenattiin väistöjä ja homma näytti oikein hyvältä (mitä nyt B keilasi tarkoituksella kartioita, kuten yleensä, mokoma rontti). Lisäksi valkussa treenattiin myös mm. vastalaukan nostamista suoralle uralle (pitkä sivu). Olin pyytänyt Saraa katsomaan Ossin selkää ja satulaa ennen tuntia, kun Ossi on jumissa, mutta kummatkin olivat ihan ok. (Jes, satulassa ei toivottavasti vikaa!) Jumit enemmän takaosassa.
     Omana projektinani oli taas lohikäärme, alias Pena, joka sähelsi ja oli irti maasta. Kaulassa karvaton läntti, naamassa pari. Toinen silmä tulehtunut ja mitähän vielä. Harjasin ja huolsin, jonka jälkeen irtojuoksutin kentällä. Erika ja Erikan äiti olivat katsomassa kentän reunalla ja Erikan äiti varmisteli raipan kanssa, ettei Pena tule portista läpi (pitkät langat vain). Vaikka poni ei oikein jaksanut keskittyä, meni ihan semihyvin, kunnes ajattelin että teenpä pienen esteen. Pena ei kuitenkaan halunnut jäädä kentälle hyppimään, vaan meni porttilangoista läpi, ennenkö avustaja ehti väliin. Onneksi talli pihalla oli miehistä voimaa, Lasse ja Anssi nappasivat ponia kaulasta ja saivat sen pysäytettyä varustekoppini kohdilla. Ei muuta kuin äkkiä riimu päähän ja tilanne oli ohi. Ei, en jatkanut irtojuoksutusta, mutta kärrit iskin ponille perään. En muistaakseni viiskymppisellä käynyt laskettamassa tälläkertaa, mutta kenttää lanattiin rengasta vetäen. Siinä hommassa poni rauhoittuu kivasti, renkaan kerätessä hiekkaa tulee kuitenkin ihan kivasti painoa. Voi minun pientä poniani. Annika hoiti ja ajoi Ellun, raporttia ei tälläkertaa ole, mutta varmaan hyvin meni.

Braamerilla on vähän pakkomielle koittaa kaataa noita kartioita... :D
Torstaina 2.6 kävimme maastoilemassa kera Olivian, Leenin, Poku-Helmin ja Heidin. Braamerilla ratsasti Leeni (mie talutin), Ossilla Olivia, Helmi oli mukana Pokulla ja Heidi talutti Ellua. Kävimme mukavan ja rauhallisen lenkin autiotalolla ja sen lähimetsässä. Maaston jälkeen shettisratsukot saivat laukata hetken kentällä, mistä jatkettiin varusteiden poistoon ja ilman satulaa uittokuopalle. Tyttöjä en vielä päästänyt uittamaan, pitää joskus harjoitella paremmalla ajalla, mutta itse rannalla seisoen uitin ponini yhden kerrallaan. Myös Helmi ja Poku kävivät kuopassa viilentymässä. Takaisin tullessamme Braamerin rontti kävi piehtaroimaan Leeni kyydissä! Onneksi ei käynyt mitään ja tyttöäkin vain nauratti, mutta voihan poni!

Ps. Lohikäärme sai olla muuten rauhassa, mutta myrkytin ja rasvasin sen.

Perjantaina 3.6 aloitin lanailemalla Penan kanssa kenttää. Poni oli kiltti ja toimiva, etenimme kaikissa askellajeissa, minä kärreillä ja kärrien perässä köyden päässä autonrengas. Kentällä samaan aikaan kävelivät ja vähän maastakäsittelivät jonkin aikaa Olivia Elmerin kanssa, sekä Leeni Sulon kanssa. Kun Olivia lähti, pyysin häntä jättämään Elmerin sairastarhaan - ajaisin sen kun olisin Penan kanssa valmis. Vaan toisin kävi. Kun irrotin lanan ja lähdin kävelemään ylälenkille loppukäyntejä, alkoi ponilla tanssiminen ja hölmöily. Päätin palata ravilla kentälle ja ajella vielä hetken siellä. Poni vetäisi juuri ennen kenttää 90-asteen kulman hurjalla loikalla kohti sairastarhaa suistaen minut melkein kärreiltä. Sain sen kentälle, mutta totesin, että saattaa lähteä aidat mukaan jos siinä rällätetään. Matka jatkui kohti viiskymppistä ja matkalla Pena veti hurjan sivuloikan sivupolulle. Huutoni ja kiroamiseni oli kuulemma kuulunut sisälle asti, kun Minna oli ollut keittiössä laittamassa ruokaa. Viiskymppisellä mentiin täysiä, eikä mitään ravia, vaan kiitolaukkaa. En tiedä olenko koskaan mennyt millään ponilla niin kovaa, kerran meinattiin mennä Penan ehddotuksesta ojaan, mutta ehdin juuri ja juuri korjata. 4,5 km painatettiin menemään, kurveihin hiukan himmaten. Sitten hieman hölkkää ja pitkät loppukäynnit, välissä uittokuopassa (tarkoituksella) kahlaten. Voi poni. Voi kesä, laidun ja orius. Ei ole mitään järkeä päivästä toiseen painella hulluna ympäriinsä, ei siitä hyödy kukaan eikä tämmöinen taisteleminen tee hyvää minun ja ponin väliselle suhteelle. Pena saa nyt viettää ainakin viikon laidunelämää ja tasoittua. Uskoisin että se rauhoittuu pikkuhiljaa, ja jos ei, niin ilmoitan sen ensikeväälle oripäiville. Jos se siellä saa huonot pisteet, ruunaan sen heti, jos hyvät, se saa yhden kauden astua ja ruunataan sitten. Tärkeintä minulle olisi, että se olisi mukava ja toimiva käyttöponi, eikä sen itsensäkään tarvitsisi stressata. Mutta jospa se nyt tasoittuisi ihan orinakin pikkuhiljaa taas. Kyllähän se ennen laidunkautta oli ihan super, ei moitteen sanaa.

Ps. Ellu jäi siis ajamatta, mutta ei se pistänyt pahakseen olleskaan.

Parkissa ollaan semityytyväisiä kun saadaan olla näin, että nähdään laitumelle. Sitten kun pitäis olla sellaisessa asennossa että saa kärrit perään niin...Pentti ja issikkaystävätViikonloppuna 4.-5.6 väkersin hulluna viimeistä kirjallista tehtävää Harjuun. Ei meidän luokalta melkein kukaan ollut tajunnut, että sellainenkin tehtävä oli, mutta nyt kuitenkin tein sen äkkiä, jotta valmistuisin mahdollisimman äkkiä ja saisin paperit ulos. Lisäksi luin AMK-pääsykokeisiin, joten vakkarit saivat pärjätä viikonlopun ilman minua. Sunnuntaina tosin pidin hetken taukoa kaikenmaailman koulujutuista, kun kävimme Hannen kanssa katsomassa ja koeratsastamassa yhtä suomenhevosta. Hepsu oli aivan ihana, muttei valitettavasti ihan sitä mitä etsimme osaamattomuutensa vuoksi.
     Lauantaina Helmi ja Linnea eivät päässeet, mutta Kiian kanssa Braameria ja Ossia ajamaan meni Henna. Tytöt ajoivat viiskymppisellä ja Ossi oli Kiian sanoin "reipas ja just kiva", Hennan mukaan Braamer oli "tosiaankin reipas ja erittäin kiva (niinku aina)".
     Sunnuntaina poneilemassa kävivät Simo, Annika ja Henna ja heti ensiksi he olivat yhdessä tarkastaneet kaikki ponit. Leevi ja Ape olivat yöllä karanneet ison laitumen puolelle ja joissakin hevosissa oli vähän yhteenoton jälkiä. Miun pojat olivat onneksi kunnossa, lukuunottamatta Ellussa olevaa naarmua. Se ei kuitenkaan ollut verinen, ihan vain pintanaarmu. Penassa oli vähän verta, mutta sen muksut epäilivät tulleen jostain toisesta hevosesta, koska Penassa ei ollut haavoja.
     Simo ajoi Ossilla viiskymppisen pehmeillä osilla käynnissä ja ravissa, ja Ossi oli ollut kiva ja reipas. Myös Henna ja Annika menivät viiskymppisellä Ensin Annika oli kävelyttänyt Ellun, jonka jälkeen tytöt olivat ajaneet yhdessä B:n. Braamer oli "alus aika hidas möllykkä, mut sitku käveltii hetki ni sit se reipastu. Sit vaiheltii suuntaa ja tehtii ravi käynti siirtymisii". Ellu puolestaan oli "aluks vähä sellan vaaniva, tai siis et joku ois vaaninnu sitä tai jotain", mutta Annikan juteltua sille se oli rauhoittunut ja ollut taas oma itsensä.

Lauantai © KiiaSunnuntai © Annika
Sellainen Ellussa. Ei onneksi edes iho rikki.

Sunnuntailta kuva minulta

4 kommenttia:

 1. Moi! Mitkä valjaat Penalla on? Siis minkä merkkiset? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Benksterin valjaat ovat vissiinkin "merkittömät", tai ainakaan niissä ei ole mitään merkintöjä =) Käytettyinä fb kirpparilta ostetut.

   Poista
 2. Tiedätkö missä Litte Glitter asuu nykyään? Onko poni myynnissä tai annetaanko se yp?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa missä asuu nykyään, muttei ainakaan ole myynnissä tai yp, koska sitä kyselin jonkin aikaa sitten. :)

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)