tiistai 28. kesäkuuta 2016

Lahden ravit 5.5.

Helatorstaina 5.5.2016 oli ravipäivä Lahdessa! Katospaikkoja ei oltu erikseen jaettu poneille, listat olivat ainoastaan hevosille. "Minkä vaan paikan saa ottaa, mutta heti kun hevonen tulee on poistuttava". Päätimme, että emme tarvitse katosta. Tunnistus sujui nopeasti ja joustavasti, henkilökunta oli mukavaa ja tälläkertaa ei tarvinnut mittailla.
     Kuskijako meni tälläkertaa seuraavasti: Ossi - Linnea, Braamer - Helmi. Hanne oli autokuskina ja Kiia poniavustajana. Omalla kyydillään paikalle katsomaan ja kannustamaan oli saapunut myös Annika äiteineen. Jännitys tiivisty, Helmin ensimmäinen startti! Tytöt kävelivät ensin, sitten vähän hölkkäsivät ja kävivät verkkaamassa kierroksen radalla. Sitten mie herättelin Ossia vähän siinä Lahden radan metsälenkillä, poni oli laukkaherkkä mutta meni muuten hyvin. Sitten vaan starttiin.
     Pieni varustemuutos oli tehty: kumpikin poni juoksi ilma sekkiä. Helmi ja B johtivat volttia numerolla 1, Ossi ja Linnea volttasivat taaempana numerolla 12. B oli ihan unessa, johtui varmaan osin lämpimästä säästä. Valjakko sai varoituksen liian hitaasti johdetusta voltista ja lähtö uusittiin. Siitä sisuuntuneena Helmi ajoi hienon startin, tullen sijalle 5. Ossi ja Linnea tulivat maaliin kymmenensinä. Sitten ruvettiin ihmettelemään, että mitä aikoja tuli. Kun tytöt sanoivat, että ajat tulivat Heppaan ja että Braamerin aika oli 3.18,4, en uskonut. Piti tarkistaa itse, ei ole totta..! Mutta oli se! Braamer paransi aikaansa puolessatoista viikossa 20-sekuntia! Hyvä Helmi ja hyvä B! Ainakin tämän vuoden B starttaa ilman sekkiä. Ossin vauhtiin ei sekittömyys vaikuttanut, se sai ajakseen 3.20,4.


Hyvä tytöt ja ponit! Vähänkö taas innostuin lisää, nyt kun vain löytyisi suht. läheltä viikonloppustartteja. Aika hyvä avaus Helmi sun ravikuskiudelle... ;)

Ps. Ostin poneille palkinnoksi iiiiison säkin porkkanoita. Nyt on millä herkutella.

Illemmalla kotitallilla Linnea juoksutti Penan minun ohjeistuksellani ja Annika kävi Ellun kanssa kevyellä ajolenkillä. Ellu oli ollut reipas ja suloinen, parivaljakko oli käynyt kotitien päässä ja palannut takaisin.

Ennen starttia ht-netissä:


ILLALLA


Aitaan viritetty lisälanka - sillä Penaa kiinnosti, mahtaisiko tuosta mahtua...

Yks rynnii sekä käynti että ravipuomeista ihan miten sattuu.

3 kommenttia:

 1. Menettekö Loviisan poniraveihin tai Savitaipaleen raveihin, ne on kyl lähellä mutta viikolla? :)
  Ja onnea B:n upeasta ennätyksenparannuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne taitaa kummatkin olla viikolla? Ei olla menossa, kun miulla on joka arkipäivä työt 8.45-17.00, jää monet ravit väliin. ;(

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)