tiistai 28. kesäkuuta 2016

Keltainen toukokuu

Lauantaina 30.4 oli ravitiimin, sunnuntaina sunnuntailaisten vuoro. Tässä yhdistetty videopostaus:


Temppukuvat © Kiia


Maanantaina 2.5.2016 Aada ja Iiris eivät päässeet paikalle, mutta Ellua ja Braameria menivät hoitamaan ja liikuttamaan Annika ja Noora. He kävivät maastoilemassa keltaisen talon takana olevilla metsäpoluilla, Annika talutti Elmeriä ja Noora ratsasti Braamerilla. Hyvin meni, ponit olivat kuulemma super hienoja ja reippaita! Askellajeina olivat käynti ja ravi, varmuuden vuoksi olin pyytänyt ettei Noora laukkaisi Braamerilla, ettei poni keksisi hölmöyksiä. Tosin, tytöt olivat ravanneet vain keltaisen talon kohdan ja muuten nauttineet rauhasta ja käynnistä. Aikaa matkaan meni noin 1h 40min, ai että tekee poneille hyvää! (Simo ratsasti Ossin, mutta raporttia en saanut. Hyvin varmaan meni.)
Tiistaina 3.5.2016 koitti kauhutarinoilla väritetty paniikkipäivä, kun elämä toi eteeni kurjan mutta aikalailla pakollisen operaation: viisaudenhampaiden poiston. Kolme vuotta olin tätä päivää lykännyt ja lykännyt, mutta haavaumat poskissa ja säännöllisesti tulehtuva vasen alaviisuri pakottivat minut viimein ottamaan itseäni niskasta kiinni. Pelotti niin maan hirveästi. Onneksi hammaslääkäri ja avustaja olivat todella mukavia ja rauhoittelivat minua. "Heti jos sattuu, sano, niin laitetaan lisää puudutusta" - ja puudutusta muuten laitettiin! Silti, minulla oli päällä ihan hirveä paniikki ja alahammas tappeli vastaan. Se ei millään halunnut irrota. En tiedä sattuiko, vai oliko paineen tunne vain ihan kamala. Siihen päälle vielä se kamala pelko: itkin ja tärisin, mutta pidin suun auki ja annoin ammattilaisten tehdä työnsä. Hyi hirveä, kyllä olin helpottunut ja kiitollinen kun homma oli ohi. Ylähammas irtosi onneksi nätisti. Sairaslomaa en huolinut, sillä seuraavana päivänä menisin kuitenkin työkeikalle. Särkylääkkeitä söin, mutta ei tullut jälkeenpäin mitään kipuja. -verta vuosi seuraavanakin päivänä vielä vähän ja suussa maistui rauta, mutta ei muita ongelmia. Loput kaksi hammasta täytyy irroitella syksymmällä. Kesällä olen kesätöissä joka arkipäivä, enkä voi olla sieltä pois.
     Yllätyksenä minulle tuli, etten voinutkaan mennä illalla ratsastukseen. Myös keskiviikoksi sovittu valkku Nepalla piti perua, kun en kuulemma kolmeen päivään saisi ratsastaa, lenkkeillä, tai muuten harrastaa liikuntaa. (Saan lainata Fannin Nepaa tulevaan ratsastusnäyttööni Harjuun ja valmentautua sillä ennen sitä. Iso kiitos Fannille, oot ihana!)
     Itse en mennyt Granbackallekkaan (istuin kotona tuppo suussa) ja Ossilla ja Braamerilla oli muutenkin poikkeuksellisesti taktinen lomapäivä. (Saatoin käydä illalla Pyölillä katsomassa Hanenn tunnin vaikkein itse päässyt ratsastamaan, mutten ole varma.) Annika kävi ajamassa Ellun. Tässä Annikan raportti: "Kun menin tallille, laitoin ensiksi ruuat. Sitten hain Ellun ja harjasin sen. (Otin vähän veden kanssa niitä jalkoja, että sain suojat.) Seuraavaksi valjastin. (Se punainen mahanvyönpehmuste oli vähän kostea jo valmiiksi, niin laitoin sen ajon jälkeen erilleen kuivumaan.) Lähdin ajamaan ja ajoin kotitien mäelle asti, kääntyen tälläkertaa jo ennen mäkeä takaisin. Ellu meni ihan semi reippaasti ja oli tosi kiltti. Ajon jälkeen ruokin Ellun ja laitoin sille arnikaa. Vietyäni sen pihalle, täytin heinäverkot, siivosin pihattokoppia ja putsasin kyytiä odotellessani Ellun harjat."
Keskiviikkona 4.5 ponivalkku oli peruttu seuraavan päivän ravien vuoksi, enkä minäkään siis valkkuillut viisureiden poiston takia. Käytiin kuitenkin Kiian, Linnean ja Annikan kanssa valmistelemassa seuraavaa päivää pakkaamalla kamat ja katsomalla että kärrit ovat ajokunnossa. Lisäksi tytöt kävivät kevyellä autiotalonlenkillä: Annika talutti Ellua, Kiia ajoi Braamerilla ja Linnea Ossilla. Sitten ei muuta kuin jännittämään tulevia raveja!

Pikkupörrö ja Pena maistelemassa vihreitä. 

Braamer © Kiia ja Ellu © Annika :D

2 kommenttia:

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)