keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kiinniottoa: Ajoa ja ratsastusta, mitäs muutakaan

Torstaina 7.4 oli ponien vuolupäivä. Kaikkien kaviot vuoltiin ja Ossi sai lisäksi kengät. Sen kaviot ovat kuluneet niin paljon, että päädyin kenkiin. Kavionhoidon jälkeen lähdimme Meten ja hänen ystävänsä Tinjan kanssa maastoon. (Meten synttärimaasto, onnea!) Mette ratsasti Braamerilla ja Tinja Ossilla. Minä otin talutukseen Elmerin. Olisin muuten ottanut myös Penan, mutta sitä ei saanut ottaa, kun Suloa ei saanut jättää yksin edes sairastarhaan. Kasvaisipa se nyt äkkiä, harmittaa kun en voi omiani liikuttaa samalla kertaa sen takia!
     Maastoilut sujuivat muuten hyvin, mutta yhdessä kohtaa B heitti Meten alas. Tytöt vaihtoivat ratsuja ja loppulenkin B:n kuskina toimi Tinja. Elmeri oli vähän kettuuntunut ja puri minua jalasta. Ai saasta että sattui, rääkäisin niin kovaa että juuri vastaan tulossa oleva Luffe meinasi saada sydänhalvauksen. Tuli kunnon mustelma.




Ps. mie, Helmi ja ponit Hevosmaailma -lehdessä! Siellä tosin kirjoitettiin vain kuinka "Harjun opiskelijat pääsivät esiintymään ponien kanssa", vaikka Helmihän ei mikään Harjun opiskelija ainakaan VIELÄ ole.


Perjantaina 8.4 lähdimme matkaan Heidin, Olivian ja Aavan kanssa. Mie ja Heidi ajettiin Braamerilla, Aava Penalla ja Olivia ratsasti Ossilla. Kiersimme vanhan peruslenkin, oli tosi mukava ja rentouttava lenkki kivassa säässä. Ponit olivat reippaita, Pena vähän tuijjotteli joissan kohdissa, mutta siitä selvittiin juttelemalla ja rohkaisemalla. Yhdessä kohtaa matkalla oli hervoton routakuoppa, mutta onneksi tulimme siihen käynnissä. Ravissa olisi voinut käydä hullusti! Ellulla oli vapaapäivä.





Lauantaina 9.4 ajelimme Linnean ja Kiian kanssa kolmestaan, kun Helmi ei päässyt paikalle. Minä sain ajaa Braamerilla, Linnea otti Ossin ja Kiia Penan. Kiersimme taas vanhan peruslenkin, sen varrella on suuri mäki joka on hyvää treeniä poneille. Kotitie varrella oli menomatkalla käynnissä moottorisahaukset ja siirsimme Penan varmuuden vuoksi pois joukon kärjestä (jossa se harjoitteli edellä menoa), vaikkei se sahaamiseen juuri reagoinutkaan. Kokeilin Braamerin kanssa Elmerin uusia valjakkovaljaita, kun Lasse auttoi ja teki niihin lisäreikiä. Säädettävää on silti vielä, sillä B ei päässyt liikkumaan kovin hyvin. Vetoliinat jäivät eri pituisiksi ja poni ei huolinut juuri ravata, meni lähinnä käyntiä ja laukkaa. Ossi puolestaan veteli todella upeaa ravia, ai että!
     Koska Helmi ei tullut, ei Ellullakaan ollut hoitajaa. Se päätyikin lopulta irtojuoksutukseen. Teimme sille puomikujan ja se sai treenata vähän puomeja.

Ps. Tänään trimmasin kaikkien ponieni korvakarvat. Nyt on siistit!


© Kiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)