torstai 21. huhtikuuta 2016

Tule kevät, tule!

Maanantaina 14.3 otin Ossin aamutallia tehdessäni sisälle. Riimua minulla ei ollut mukana heinien jaossa, mutta hyvin Ossikin tulee otsatukasta taluttamalla perässä. Linimenttasin ponin ja jätin sen karinaan syömään ja huilimaan. (Pitäisi ehkä viedä pihatolle jotkin varariimut.)
     Päivemmällä vanha tuttuni Anni tuli kanssani ajamaan Braamerilla ja Penalla. Näin jälkikäteen kun kirjoitan, en enää muista tarkalleen mentiinkö mikä lenkki, mutta luultavasti ajettiin lampaille ja takaisin, eli muutama kilometri.
     Aada ja Iiris eivät päässeet hoitamaan Ellua, joten minä kävelyttelin sen. Sunnuntaina Elmeri oli ollut omissa maailmoissaan, mutta nyt se oli samassa todellisuudessa kanssani ja valmiina haukkaamaan hihaani kuin pieni krokotiili heti tilaisuuden tullen. Poni oli innokas, käveli reippaasti ja hypähteli pariin otteeseen. Jalkovälin turvotus on selvästi alkanut laskea. Simo kävi ratsastamassa Ossin kanssa autiotalon lenkin kaikissa askellajeissa ja Ossi oli ollut innokas ja reipas.


Tiistaina 15.3 laitoin päivällä Ossin ja Braamerin samaan tarhaan Ilmarin ja Pokun kanssa. Ilmarista on tullut nyt kevään lähestyessä aikamoinen riehueemeli ja minun ponieni funktio oli pistää sitä vähän ruotuun. Ensimmäisenä vastatusten olivat Braamer ja Ilmari. Braamer ilmoitti heti, että 3v oripojan on turha alkaa sille ryppyilemään, takajalat lensivät ja ilmaa halkoi jokseenkin tammamainen vinkuna. Seuraavana kohtasivat Ossi ja Ilmari (Ossin ensin tervehdittyä naapuritarhassa saikkuilevaa Elmeriä). Vauhtia riitti jonkin aikaa, Ellukin otti omassa tarhassaan muutaman raviaskeleen. Myöhemmin minun oli otettava Braamer pois, kun Ilmari pöllytti sitä niin pahasti. On se aika kova pikkuori! Ruuna rassu vaan kiljui ja potki, mutta ei auttanut mitään.
     Kiialle ja Linnealle kävi ajossa hassusti. Ossi kakkasi yhden talon ("keltainen talo") pihaan ja tytöillä meni hetki siivoillessa. Ensin ei ollut mitään välineitä, mutta onneksi talon isäntä lainasi tytöille lapiota. Pitääkin kehitellä jotain siivousvälineitä reissuun mukaan. Menemme sen pihan läpi aina hölkällä, etteivät ponit tekisi tarpeitaan sinne, tämä oli ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen kerta. Tytöt kävivät ajamassa vähän talon pihasta eteenpäin ja kääntyivät sitten takaisin. Lenkillä edettiin kuulemma kaikissa askellajeissa ja aikaa meni yhteensä vähän päälle tunti. Braamer oli ollut Kiian kertoman mukaan oikein reipas.
     Annika kertoi Elmerin kävelytyksestä, että hän oli käpsytellyt ponin kanssa noin tunnin, kotitiellä ja pihassa. Ellu oli ollut aluksi jäärä ja koitti näykkiä, mutta asettui loppua kohti. Reipas se oli ollut koko kävelytyksen ajan. Hoidon ja lenkin jälkeen Annika oli vielä siivonnut sairastarhaa. Kiitos, reipas! :)"Voitaisko päästä takasin omaan pihattoon..? Otettais toi Ellu tosta samalla mukaan."
Keräsin Elmerille oravien maahan heittelemiä kuusenkerkkiä.Keskiviikkona 16.3 Ossi meni taas Ilmarin koulutushommiin tarhaan, mutta sepä saikin pian Ilmarilta häädöt heinäkasalta: peli on minun ponieni osalta pelattu tässä kohtaa, kun Ilmari on nyt niidenkin pomo. Katsoin parhaaksi viedä Ossin takaisin omaan pihattoonsa. 
     Penan kanssa kävin ensimmäistä kertaa yksin maastossa ajamassa ja siitä on teille kypäräkameravideo. Pena oli ihan super, ai että olin onnellinen ja ylpeä! Kävimme ihan vaan kuivurilla lampaiden lähellä kääntymässä, arviolta 3km.
     Iltapäivällä (vai miksi sanotaan sitä aikaa kun kello on 16-18 välillä? Se on vähän häälyvää...) Olivia tuli ratsastamaan Ossilla ja kävimme maastossa. Mukaan lähtivät myös Kiia ja Tutti, sekä Braamer ja Olivian pikkuveli (Braamerilla piti olla vapaa, mutta kevyt maasto ei ole pahitteeksi). Meni ihan hyvin, vaikka Tutti vähän säpsähtelikin ja kerran koitti piehtaroida Kiia selässä. Annika hoiti ja kävelytti Elmerin.

Koko lenkin oli kamera päällä, tämän kasasin leikkaa - liimaa tekniikalla.Torstaina 17.3 oli Braamerilla kraniohoito. Niskan, sään, lannerangan ja suoliluun kohdilla oli kuulemma tukkoisuutta varsinkin vasemmalla puolella. En oikein ymmärtänyt hirveästi, mutta minulle on kehuttu noita kraniohoitoja niin ajattelin että kokeillaan. Ellua kävelytellessäni jäin hetkeksi juttelemaan yhden tutun hevosihmisen kanssa, joka oli käymässä Granbackalla. Isot pisteet hänelle, kun hän sanoi minun selitettyäni Ellun tilanteen, että: "kevyestihän se elää vielä jonkun kymmenen vuotta". TOIVOTAAN! 
     Töiden ja omien ponien hoidon jälkeen minulla oli illalla vielä ratsastustunti ratsastuskoululla. Menin Rutulla ja hyppäsin pitkästä aikaa. Olin vähän hukassa, välillä jäljessä ja muuta, mutta poni oli ihan super!Pe 18.3 ja la 19.3

Ps. Viettikö kukaan lauantai-iltana Earth Houria? Minä vietin, ja pakotin porukatkin sulkemaan telkkarin ja kaikki valot.


Sunnuntaina 20.3 Henna ja Simo ratsastivat Braamerilla ja Ossilla laitumille auratulla peltoradalla. Ilma oli ihana ja ponit kilttejä ja energisiä, mentiin kaikissa askellajeissa ja ihan kunnolla tuli kilometrejä isoa rataa kiertäessä. Simo pääsi pitämään myös vähän kurinpalautusta Tutille, joka tuli peltoradalle Olivian ja Heidin kanssa. Olivia sai sillävälin kävellä Ossilla.

Olivia pääsi veljensä kanssa kokeilemaan, miltä tuntuu istua kyydissä kakspäällä.
Ossi on rungoltaan vähän turhan lyhyt tähän hommaan. :D (Satula siirretty hetkeksi Tutille.)

2 kommenttia:

  1. Tosi mukava postaus tämä oli! Ihanat ponit ♥

    kakskorvaa.blogspot.fi (ei pakko todellakaan)

    VastaaPoista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)