keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

MiniVV ja muuta mukavaa

Alkuviikkokin oli vapaa, mutta keskiviikkona 9.3 jatkoin lomitusta Granbackalla. (Vai olinkohan maanantaina töissä? Noh, ei sillä väliä.) Tuoreen ruunan takajalkojen väli on aika turvonnut, mutta poni on ihan hyväntuulisen oloinen. Aamupäivällä kävelytin ponin varovasti ja iltapäivällä oli Annikan vuoro. Annikan ja Elmerin ollessa puomilla, juoksi Tutti yht'äkkiä tarhan porteista läpi. Se suuntasi kohti Elmeriä ja minä taustalla tapahtumat huomattuani juoksin myös äkkiä paikalle. Ehkä ei järkevin temppu läväyttää tammaa ahterille avokämmenellä, tuli sen verran napakka kahden jalan potku vastaukseksi (onneksi ei ihan osunut)... Mutta "minun poniin et koske!" Se siitä olisikin puuttunut, kun tuo polvivammaongelmakakara olisi nyt irtoponin takia onnistunut saamaan tikkauksensa auki. Tamma lähti Elmerin luota ja saatiin pian kiinni.
     Illalla töiden jälkeen pieni ja suloinen Pinja tuli ratsastamaan Braamerilla. Mentiin kentällä ja ratsukko oli muuten aivan mainio, mutta kartiot saivat kyytiä. Mokomat kartioiden kaatelijat, pitää hankkia jotain painavampaa joka ei niin herkästi kaadu. Braamer ihan oikeasti aina välillä oikein tähtää ja kaataa..!


Torstaina 10.3 menin töihin vähän myöhemmin, sillä aamusta minulla oli Harjussa yrittäjyyden näyttö! Hui kamala, hirmiunen paniikki ja pelko, mutta ette uskokkaan: pääsin läpi ja sain arvosanan H2. Mistäkö tein liiketoimintasuunnitelmani? No tietysti poneistani. Sivutoimisen toiminimen, poniratsastusta, ajoa ja kaikenlaista valokuvausta. Enää yksi näyttö jäljellä ja sitten olisi tämä koulu käyty!
     Mikä helpottava tunne päästä takaisin turvaan Granbackalle siivoamaan tuttuja ja turvallisia karsinoita. Ellua kävelytin puoleltapäivin ja se on aika turvoksissa. Kylmää se ei halua, kun yritänkin lunta vähän varovasti pitää ihoa vasten, se vetää herneen nenäänsä. Vettä saa vähän ruiskuteltua, mutta siitäkään ei tykkää yhtään.
     Mette kävi ratsastamassa Braamerin. Hän hoiti ja varusti sen itse, sillä minä olin syömässä ja tyydyin vain seuraamaan ratsukon menoa ikkunasta. Hyvältä näytti, kaikki askellajit käytiin läpi eikä B pelleillyt. Olisi ollut kiva räpsiä parit kuvat, mutta olin ihan väsynyt ja nälkäinen. Kiva Mette kun kävit!
     Illalla irtojuoksutin Ossin ja Ilmarin kentällä. (Penahan on juuri rokotettu, siksi se ei päässyt mukaan.) Riehumista kuten aina, tälläkertaa tosin ei ole videota. Juoksutuksen jälkeen Minna kävelytti Ilmarin ja naapurin poika Ossin. Ai mitä häh? Niin siis siinä pääsi käymään niin, että Ossin loppuverkat tehtiinkin kevyesti selästä, samalla leikkien vähän hippaa käynnissä. (Mukana pojan vanhemmat.) Riimunnaru vain riimuun kiinni ohjiksi ja menoksi. Samalla minä kävelytin Elmeriä. Voihan turvotus, mutta kyllä se laskee kun vaan kävelyttää, kävelyttää ja kävelyttää. (Kiitos naapureille myös kävelytysavusta.)

Ps. Ossilla on jälleen uusi ihailija. ;)


Perjantaina 11.3 otin Braamerin aamutallissa sisään. Se vaikutti minusta pihatolla vähän oudolta ja päätin ottaa sen karsinaan huilimaan. Ellun kävelytys meni hyvin, käytiin vähän pihaton portilla kurkkaamassa kavereita. Sain ujutettua vähän kylmää vettäkin takajalkojen väliin, vaikka poni ei yhtään tykkää. Ei sitten kylmätä... onneksi ei tehty avoruunausta, en olisi ikinä saanut useaa kertaa päivässä yksin huuhdottua, varsinkaan kun pihassa ei voi, ettei jäädy.
     Ennen Braamerin viemistä takaisin pihalle, otin sen vapaana tallin pihalle. Mukanani oli myös raippa ja kasa leivänpaloja. Aluksi nostin Braamerin etujalkaa, kehuin ja annoin leivän. Tein sitä muutaman kerran, kunnes se nosti jalkansa kun vain painoin jalan takaosaa. Hiljalleen kevyempää kosketusta ja lopulta se nosti jalkaansa kun kosketin raipalla. Tästä se lähtee se espanjalainen käynti, jos vain jaksaa treenata... ehkä, hahaa! Kävelimme myös vähän pihassa tutkimassa kaikkea, ruuna on kätevä kun voi pitää irti. Myös pihattoon mentiin niin, että poni juoksi kanssani ilman naruja tai muita härpäkkeitä.
     Sitten saapuivat Helmi, Annika ja Linnea. Meillä oli ensimmäinen mini VV, eli vain yhden yön vakkarien viikonloppu. Helmi kävelytti heti alkuun Elmerin ja illalla majoittumisen, hevosten sisäänoton ja muiden systeemien jälkeen lähdimme hämärälle kuutamomaastolle hankikahlaamaan. Helmi ratsasti Odinilla, Linnea talutti Ossia ja Annika Braameria.
     Lauanaina 12.3 teimme tyttöjen kanssa aamutallin, jonka jälkeen seuraksemme saapui Kiia. Kävimme piiitkällä lenkillä, josta alkupätkä oli metsätietä, välipätkä moottoritien suuntaista huoltotietä ja loppupätkä asfalttitietä. Ilma oli mielettömän ihana, suloisen keväinen ja ponit olivat reippaita. Etenimme kaikissa askellajeissa pohjien salliessa. Asfalttitiellä oli pitkä käyntipätkä, mutta meillä oli hauskaa arvostellessamme autojen ohituksia kouluarvosanoin.Kuvat © Linnea

Sunnuntaina 13.3 Annika kävelytti Ellun: tunti kävelytystä kentällä ja pihalla. Elmeri oli ollut reipas ja kiltisti. Sunnuntaivakkarien kanssa ajoimme pitkän lenkin. Siitä tein videopostauksen joka löytyy alta. Lenkin jälkeen kävelytimme Elmerin vielä uudelleen Simon ja Hennan kanssa, ja lisäksi Aava hoiti Penan. Pena ei vielä tullut lenkille mukaan tiistaisten rokotusten vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)