keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Lumihankea ja aurinkoa

Tiistaina 16.2 kävimme Hannen, Neron ja Braamerin kanssa kahlaamassa ihanan rauhallisen metsälenkin pehmeälumisessa metsässä. Ilma oli mielettömän hieno, tällaisina päivinä on ihanaa olla olemassa! Kuten jo aiemmin mainittu, Neroa jännittää tallilla oleminen. Se suhtautui Braameriin hieman epäluuloisesti, mutta nautti lenkistä ja vapaana juoksemisesta. Braamer oli suloisen energinen ja otin vähän ravia ja laukkaakin. Lintujen viserrystä, aurinkoa, valkea maa... ihanaa!
     Illalla meillä oli Hannen kanssa vielä privatunti Pyölillä. Ratsastin Tysonilla, ei mennyt kauhean hyvin, mutta oli ihan mukavaa. Illan kruunasivat taivaalla leiskuvat revontulet, joita pääsimme ihailemaan kotimatkalla!
     
Tytöt kävivät myös liikuttamassa poneja. Kiia oli ratsastanut Braamerilla kentällä, tehden aluksi pysähdyksiä ja pääty-ympyröitä. Otettuaan mukaan ravia, hän teki siirtymisiä, lävistäjiä ja muita tulevan kouluradan paloja. (Jos en ole muistanut mainita, viikonloppuna on koulukisat!) Lopuksi hän oli mennyt koko radan. (Lisäsi raportissaan, että "toivottavasti oikein" :D) Yhteensä hän oli ratsastanut vähän yli tunnin ja kävelyttänyt lopuksi hyvin. Braamer oli kuulemma palautunut paremmin kuin yleensä?
     Linnealta sain niin pitkän raportin, että laitan sen tähän suoraan: "Tulin tallille ja Annika ja Kiia olivat jo laittaneet ponien ruuat. (Paitsi Ossin (:D), joten menin ensin laittamaan sen ruuan valmiiksi.) Sitten lähdimme hakemaan poneja, ja saimme ne pihastosta ulos ilman ongelmia. Harjasin Ossin ja laitoin sen kuntoon. Sitten lähdimme Ossin, Annikan ja Elmerin kanssa kävelemään laitumelle, mutta huomasimme, että siellä oli sellanen hanki, niin emme viitsineet mennä sinne. Menimme sitten viiskymppisen pellolle, missä kävelimme. Otin noin 15min alkukäynnit ja sen jälkeen lähdin ravailemaan. Ravasin vain pienen matkan, koska sielläkin oli sellanen hanki niin ei ollut niin hyvä mennä. Sen jälkeen siirsin Ossin käyntiin ja lähdimme Annikan kanssa kentälle, minne olisi kannattanut mennä heti aluksi (mutta ei tajuttu). Kentällä ravailin rauhallisesti, tein myös ympyröitä ja parit ravi-käynti siirtymiset. Kun olin ravannut molempiin suntiin, otin välikäynnit. Sitten otin vähän ravia, jonka jälkeen laukkasin aina yhden pitkänsivun kerrallaan, molempii suuntiin ja yhteensä ehkä 3-4 pitkää sivua (eli en kauheesti laukannut). Ossi oli aluksi vähän unessa, mutta sitten se välikäyntien jälkee oli jo virkeä ja sellainen energinen. Laukkojen jälkeen otin sellaista toosi rauhallista ravia ja sen jälkeen hyvät loppukäynnit. Otin varusteet pois, laitoin arnikaa selkään, ja ruokin Ossin. Sitten veimme ponit ulos."

Alkulenkistä Severi tuli mukaamme, mutta lähti kotiin (kehoituksestani) ennenkö menimme metsään.

Jäniksetpääsevät hyvin hangen pinnalla, meillä puolestamme oli hyvä hankitreeni.
Pena ei onnu juurikaan, on vain lievästi epäpuhdas ravissa. Nenähaava paranee myös pikkuhiljaa ja puhdistan sitä päivittäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)