torstai 18. kesäkuuta 2015

Orien ensimmäinen ratakäynti, Braamerilla esteitä

Tiistai 16.6 oli pitkä päivä. Lähdin kotoa aamulla kello 7.30 ja palasin autolla pihaan illalla 23.18. Mikäs siinä, päivä oli aivan loistava! Mentiin heti aamusta Helmin, Linnean ja Kiian kanssa Granbackalle ja tytöt hakivat Ossin ja Ellun laitumelta. Ponit harjattiin, kaviot putsattiin ja tavaroita pakattiin autoon. Heppakoppi laitettiin valmiiksi ponikuljetusta varten ja tytöt innostuivat myös mm. pesemään kopin etuikkunan. Otettiin mukaan vain yhdet kilpakärryt, koska ei ole kuin yhdet kärrykoukut. (Joku kerta pitää kokeilla, saako yksiin koukkuihin kiinni kahdet kärryt.) Aisoihin kieputeltiin kuljetuksen ajaksi fleecepintelit, muka suojaamaan maalipintaa tai jotain sinneppäin. Kun kaikki näytti olevan valmista, lastattiin ponit ja lähdettiin kohti Loviisan ravirataa! Matka sujui hyvin ja pyörähdimme välissä tankkaamassa, jolloin Helmi osti meille karkkia. Hervotonta hihitystä ja höpötystä, innokasta jännitystä. 
     Kun päästiin perille, otettiin kärryt alas kopin perästä ja ponit ulos kopista. Elmeri oli vähän kummallinen, ikäänkuin se olisi hieman pelännyt kopissa. En käsitä miksi, se on aina ollut hyvä matkustamaan ja matka meni tasaisesti. No mikä lie onkin, kyllä siitä yli päästään. Ulkona ponit olivat pörheinä ja antoivat kuulua että ovat saapuneet paikalle. Ossi on kova poika hirnumaan. Valjastettiin ponit valjastuskatosten näköisillä pesupaikoilla, koska meille neuvottiin että siellä voi hyvin olla, jonka jälkeen Linnea ajoi Ossilla alkukäyntejä ja Helmi talutteli Elmeriä. Sitten minä hyppäsin Ossin kärreille ja suuntasin radalle. Tytöt ja Elmeri jäivät radan reunalle aidan ulkopuolelle katsomaan. Lämmiteltäessä Ossi vähän, kuten olin arvannut, kyttäili takasuoralla pusikoita ja hypähteli. Ei kuitenkaan mitenkään pahasti. Kun pari lämminveristä pyyhälsi meistä ohi sisäkautta (menin ulointa rataa kilpailusuuntaa vastaan) Ossi innostui huomattavasti ja olisi halunnut sännätä niiden perään, mutta minä säästelin vielä vauhteja. Lv:t poistuivat radalta juuri sopivasti kun minun oli aika ajaa Ossilla kierros kilpailusuuntaan, joten pystyin menemään ihan rauhassa ilman että tarvitsi miettiä olenko kenenkään tiellä. Vähän hölköttelyksi se meni, Ossi menisi paremmin toiseen suuntaan. Mutta arvatkaapa mitä vauhtia meni? 3.10, minusta se on ihan hyvin näin ekaksi hiitiksi! Sitten Linnea sai vielä ajaa Ossilla radalla, jonka jälkeen vaihdettiin Ellu kärrien eteen.
     Ellu meni lämmittelyssä hienosti. Laput silmillä tosin ei ehkä niin tule mitään kyttäiltyäkään. Kun tuli aika kääntyä kilpailusuuntaan, Ellu sanoi ei. "En suostu, tää toinen suunta on paljon kivempi!" "Hyppään pystyyn jos käsket menemään tähän suuntaan!" "En tahdo!" "No okei..." Kilpailusuuntaan ei mennyt niin hyvin tämäkään kuin verkkasuuntaan, mutta ihan hyvä aika. Noin 3.36, ja siksi "noin" koska ajanottajat vähän sähläsivät. (Tehtiin niin, että yksi kuvasi, yksi otti aikaa sekuntikellolla ja yksi otti videota niin että kamera kuvasi paikallaan yhtä kohtaa = leikkaamalla saa selville ajan. Video vaan loppui vähän kesken ja ajanottaja painoi hieman väärässä kohtaa myös. 3.32, oli videolla leikkaus, mutta kyllä siinä joku 2-4sekuntia vielä oli matkaa.) Lopuksi Helmi sai vielä ajaa Ellulla radalla, (+ loppukäynnit varikolla) jonka jälkeen alettiin tekemään lähtöä. Kotona pojille laitettiin arnikaa ja ne pääsivät laitumelle.
     Vaihdossa laitumelta lähti vuorostaan mukaan B. Se pääsi mukaan ratsastuskoululle, sillä se meni Kiian kanssa estetunnille. Itse en päässyt tuntia seuraamaan, sillä olin töissä (tallissa), mutta meni kuulemma tosi hyvin. B oli ollut innokas ja Kiia oli tyytyväinen poniin. 


Ihanat ja reippaat tytöt! Mie oon ihan kaameen näkönen ja viel tos hupparin taskus kaikkee rojuu ni näytän ihan lihavalta kengurulta. :'D

Tässä kuvia © Linnea, Helmi ja Kiia, kiitos tytöille!

<3
Voi Helmi Helmi... :D


Sekit meillä oli lähinnä siksi, että ponit tottuvat niihin.

Ostin samalta myyjältä tuon ruskean sydänpannan ja vähän pienempisydämisn samanlaisen mustan. Ihanat. <3 Se toinen oli Ossin kotiratsastussuitsissa, jotka hajosivat. Painta on vielä kuitenkin (tietysti) tallessa.

Vähän on jalkarampit lyhyellä. Viikonloppuna säädetään ne tytöille sopiviksi, ei ne miun jaloille kuulukkaan olla mitotettuna.


© Kiia


Ohjasperien pituuden huomasin vasta kuvista, niille pitää keksiä joku viritys.

(Lämppärit tulee jälestä kun Ellu vähän hölkkäilee..)

Tuimaa kuvausta!

Kauhukaksikko <3

Linnean tekemä video:- - - - -

B ja Kiia
^ Helmin taiteellisia kuvailuja

Helmi kävi vähän syöttelemässä Braameria ennen Kiian tuntia.

Tämä ja hyppykuvat © Heidi <3


Ps. Korttikurssista mainittakoon vielä, että vaikka kaikki ponit menevät sinne, ei se tarkoita että Ellulla välttämättä alettaisiin nyt heti hulluna kisaamaan. Korttikurssillehan mennään siksi, että _tytöt_ saisivat kortit, ei siksi että ponit pääsisivät kisoihin. Ne pääsevät kyllä ilman kurssejakin. Helmi pystyy ajamaan myös Ossilla ja Braamerilla, vaikka ei sitä tiedä jos Ellullakin pääsee starttaamaan.

10 kommenttia:

 1. Noi missä valjastitte on pesupaikkoja :) Ei sillä nyt suurta merkitystä ole tuollaisena päivänä mutta sitten kun raveihin menette niin hevoset valjastetaan siellä missä on numeroidut lankkupilttuut. Hyvin oli pojat näköjään juossu, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joku ystävällinen mies neuvoi että siellä voi valjastaa, ja jotkut vieraat valjasti siinä kanssa lv:n ja suokin, niin laitettiin siinä. :) Kiitos!

   Poista
 2. Ellu näyttää tossa ekassa kuvassa mikä on otettu siinä jossain "valjastushökkelissä" niin se näyttää minimini ravihepalta! :3
  Söpöjä poneja ja kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 3. kyselen taas noista suojista, mutta mistä on Ellun hommat ostettu? :D tahtoo samanlaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitkä niistä? :) Putsit Hööksiltä, takahivarit Prismasta ja jännesuojat on facebokin ponitarvikekirppikseltä. (Ne on oikeesti B:n omat.)

   Poista
  2. nuo jännesuojat :D
   mutta okei, mä kuolailin niitä, täytyy pitää silmät auki jos osuis toiset samanmoiset silmiin :)

   Poista
  3. Mie kans oon koittanu hulluna ettiä samanlaisia. :') Noi on ihan superit!

   Poista
 4. Ihana tuo Braamerin korvahuppu! ❤️ Mistä ootte sen hommannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin sekä huovan että korvahupun tutulta, kun hän myi poninsa pois. :)

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)