torstai 18. kesäkuuta 2015

Poissa, hommat hoituu

Lähdimme Hannen kanssa viikonlopuksi Lietoon katsomaan isovanhempiani ja muita sukulaisia. Lauantailta peruttiin ponikerho, mutta Linnea ja Hilla kävivät lauantaina ajamassa isot pojat.  (Helmi ei päässyt paikalle.) Sunnuntaina puolestaan Sara kävi pitämässä Kiialle ja Simolle valkun ja Elisa harjaili Elmeriä. Me Hannen kanssa käytiin reissumme menomatkalla Hööksissä ja Horzessa, voi olla että jotain pientä tarttui mukaankin...


La 13.6, Linnea: "Olin vähän ennen Hillaa tallilla, mutta odotin häntä jotta voisimme hakea ponit samaan aikaan. Haettiin ponit (Ossi ja Braamer) ja harjailtiin niitä, jonka jälkeen valjastettiin ja lähdettiin ajamaan alkukäynnit viiskymppiselle. Minä ajoin Ossilla ja Hilla Braamerilla. Viiskymppisen jälkeen tultiin takaisin kentälle ajamaan ja tehtiin pysähdyksiä, ympyröitä ja käännöksiä. Tehtiin myös ravissa käännöksiä ja ympyröitä. Vaihdettiin suuntaa ja sama toiseen suuntaan. Ossi kääntyi ihan hyvin, vaikka ympyrät eivät olleet kovin pyöreitä... Lopuksi käveltiin loppukäynnit ja vietiin ponit parkkiin. Otettiin varusteet pois, pyyhittiin hikiset alueet vedellä, laitettiin ötökkämyrkkyä ja arnikaa. Sen jälkeen veimme ponit takaisin laitumelle."

Linnean blogi löytyy osoitteesta: http://linneajaossi.blogspot.fi


Su 14.6, Kiia: "Kun minä tulin tallille, odotin hetken että Simo ja Elisa saapuisivat. Kun Elisa ja Simo tulivat, mentiin laittamaan ponien pellavat turpoamaan jonka jälkeen lähdimme hakemaan poneja. Harjattiin ponit ja Simo ja minä alettiin varustamaan Braameria ja Ossia. Valmennuksen aikana Elisa vielä harjaili Ellua. Valkun alussa tehtiin kolmikaarista kiemurauraa ja kaaren alkuun tehtiin aina voltti, jossa taivutimme vastataivutusta. Kun oltiin menty sitä käynnissä ja ravissa, muutimme tehtävää. Menimme isoa keskiympyrää josta noin puoli ymprää laukassa ja sitten taas raviin. Otimme välissä käyntiä uraa pitkin, jonka jälkeen aloimme tekemään päätyyn ympyrää laukassa. Ympyrän jälkeen jatkoimme loivasti vaihtamaan suuntaa vastalaukassa ja kun päästiin uralle, jatkettiin vielä vähän matkaa vastalaukassa. Tehtiin sama tehtävä molempiin suuntiin ja sitten alettiin ottamaan loppuraveja jossa tehtiin ympyröitä jne. Kun siirryttiin käyntiin teimme viellä käynnissä ympyröitä jonka jälkeen annoimme pitkät ohjat. Loppukäyntien jälkeen otimme varusteet pois ja harjasimme ponit. Annoimme pellavat kaikille kolmelle ponille, laitettiin arnikaa ja ötökkämyrkkyä ja sitten vietiin takaisin laitumelle."


Hetken olin paratiisissa..:

Ja sitten niihin ostoksiin... Ossille riimu, uudet kotisuitset ratsastukseen, Ellulle putsit/bootsit miten nyt ikinä kuuluukaan kirjoittaa, sekä kaksi heinäverkkoa. Sininen heinäverkko Horzelta, muut Hööksistä. Horzen pihassa oli muutes ilmainen makkaratarjoilu, oli aika hauska ja kiva idea. :) Me kaivattiinkin vähän matkaevästä.
Linnea ja Hilla:Sunnuntai, valkkupäivä. Mainio tapa aloittaa nää kuvat, päiväuniEllu © Elisa:
(En jaksa tulla t. Ellu)

Valkkukuvat © Heidi Tervonen
6 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja kiva, kun annat pienille tämmösen mahollisuuden hommailla ponien kanssa!
  Kivoja kuvia ja söpöt ponit :3

  VastaaPoista
 2. Meettekö shettisten sm?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei päästä tänäkesänä, kun eiks niissä oo jotkut karsinnat ja ne lähialueen karsinnat tais meiltä livahtaa ohi suun. :( Mutta vaikean riding classin käyttöluokkafinaalit on edessä. :)

   Poista
 3. Kannattais vähä piemmät jalkkarit kiialla olla kerran on kouluvalmennud :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simolla sama juttu. :) Pienen ponin kanssa ratsastaja helposti säätää jalustimet liian lyhyiksi, mie joudun monta kertaa sanomaan poneilla ratsastaville että jalustimet pitää mitottaa jalan pituuden, ei ponin mukaan. :D

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)