lauantai 27. kesäkuuta 2015

Korttikurssi

Maanantai aamuna 22.6 olin ihan täpinöissäni. Oli aika pakata kimpsut ja kampsut, poneja unohtamatta, ja raahata koko paketti Loviisaan! Jos joltain on nyt mennyt ohi, niin Kiia, Linnea ja Helmi menivät ponien kanssa Loviisaan leirimuotoiselle poniravikorttikurssille. Saavuin tallille puoliltapäivin ja tytöt tulivat paikalle samoihin aikoihin. Kaikki tavarat katsottiin mukaan ja varmistettiin että kaikki tarvittava on lähdössä. Ponit harjattiin huolellisesti, ruokittiin ja koppi katsottiin kuntoon. Koska poneja oli kolme, ja traileri vain kahdelle, piti ponit kuskata kahdessa erässä. Koska kärrien pakkaamisessa tuli pientä brobleemaa, päästiin ensimmäisen satsin kanssa lähtemään vähän myöhässä ja siitä peilautuen myös toinen satsi oli myöhässä. Ei ihan keritty paikalle neljäksi, jolloin leiri alkoi, mutta meitä rauhoiteltiin: "ei haittaa yhtään!"
     Ensimmäisenä laitettiin ponit valjastuspaikoille ja tehtiin "lähtötasotesti". Se sisälsi ponien valjastamisen ja lyhyen ajon. Leiriläisiä oli yhteensä kymmenen. Ponit seisoivat nätisti, eivätkä minunkaan ponini riehuneet yhtään. Valjastus sujui hyvin, liikkeellelähdössä Elmerillä oli vähän hiomista. Se peruutteli hieman, ennenkö tajusi lähteä eteenpäin valjastuspaikalta. Ajossa kaikki sujui kuin tanssi (sellaisella joka osaa tanssia). Ajon jälkeen Braamer laitettiin tarhaan kolmen vieraan ponin kanssa ja Ossi ja Ellu talliin karsinoihin. Braamer oli innoissaan ja tyytyväinen, Elmeri huuteli kavereiden perään.
     Leiri sujui hyvin, tytöillä oli hauskaa ja muut leiriläiset olivat mukavia. Leirillä oli teoriaa ja käytännönharjoituksia, volttausta harjoiteltiin niin itse kärrejä vetäen kuin ponienkin kanssa.  Lisäksi leirillä käytiin veneretkellä Svartholmassa, katsottiin raveja tv:stä, käytiin Hesburgerissa, ja kaikkea muuta mukavaa. Tiistaina ei ollut ohjattua ajoa, mutta leiriläiset saivat ajaa/ratsastaa/talutella ponejaan. Meidän tytöt vain taluttelivat ja syöttelivät, joka oli oikein hyvä valinta, kun ei voinut tietää kuinka rankkoja seuraavista päivistä tulisi. 
     Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina oli ollut volttausharjoituksia. Ponit olivat käyttäytyneet hyvin, paitsi Elmeri oli vähän hyppinyt pystyyn. Se oli kuitenkin rauhoittunut Helmin ajettua sillä pari kierrosta rataa ympäri purkaen turhaa virtaa. Ylimääräinen virta johtui siitä ainoasta asiasta mihin olin itse leirissä pettynyt: Ossi ja Elmeri eivät päässeet koko leirin aikana tarhaan, vaan olivat karsinoissa aina kun ei ajettu. Tämä siksi, ettei voinut kuulemma ottaa riskiä että orit karkaisivat. Koko elämänsä pihattoponeina eläneille poneille se oli mahdollisesti aika hämmentävä elämys olla useampi vuorokausi vain karsinassa, mutta hyvinhän ne selvisivät. Elmeri oli vaan kuulemma huudellut. Braamer puolestaan oli tyytyväinen, se tykästyi johonkin pieneen vaaleaan ruunaan ja rapsutteli sen kanssa usein.
     Koko viikon... no okei okei... kolme päivää, jouduin kestämään ilman poneja. Perjantaina sain kuitenkin taas ajella Pyhtää - Loviisa väliä, sillä sain rakkaat karvalapseni kotiin. Ensin kuitenkin kävin ihailemassa ja ihmettelemässä leirin loppukoetta. (Käytännön, kaikki olivat edellisenä päivänä saaneet teoriakokeen läpi.) Ensin valjastettiin ja sitten voltattiin. Tytöt osasivat hienosti ja ponit käyttäytyivät esimerkillisesti, oli ihanaa seurattavaa! Siellä ne valjakot pyörivät muiden joukossa, olin hirmuisen ylpeä niin kaviokavereista kuin kuskeistakin. <3 Tarvitseeko erikseen edes mainita, että koe meni läpi? Nyt on tytöillä ajoluvat!
     Kotona ponit pääsivät suoraan laitumelle. Ei ollut riemulla rajaa, kun pääsi oikein kunnolla leikkimään ja irrottelemaan kaverieden kanssa. Voi sitä onnen määrää! 

Kiitos leirin järjestäjille kivasta leiristä. Linnea sanoi kotimatkalla, että oli varmaan kivoin leiri jolla hän on ollut! :)


Maanantain lähtötasokokeesta:


Pikkusen vois Braamerilla ja Ossilla olla pienemmät masut, mut näillä mennään! X')Braamerin uudet ystävät:
Ossi karsinassa. (Purua lisättiin jossain vaiheessa, ei ollut koko viikkoa noin vähällä.)

Perjantan loppukoe:


Ensin voltattiin neljä kertaa eri numeroilla. Sitten sai ajaa kierroksen hölkkää ja tulla maalisuoran täysiä.


Hohhoijjaa! t. Braamer
Juonittelevan näköset tytsyt.. mitähän mahtaavat suunnitella..! ;)

Kotona, koti on maailman paras paikka:
"Minä oon ollu maailmalla, ja minusta on tullut hurja ori!"

(Tässä Ossin kanssa siis 3v suokkioripoika Leevi)
Elmeri: "Hupsista!"

Ellu hyökkää, Vellu parka!
Leevin kanssa on kiva riehua! Ilmari nykii hännästä.
Vellu komentaa

Velipuolet, Ilmari ja Elmeri. (Huomaako, että olen molemmille keksinyt nimen..?)
Ninja Leevi! Näyttää hurjemmalta tilanteelta kuin olikaan, mutta kannattaa silti Elmerin vähän miettiä kuinka ärsyttävä sopii olla!


RAKASTAN. <3
Ossi vai siili?
Poku sai ponit takaisin <3
Käteviä kuvaustukia viljelty ympäri laidunta. Helmi ainakin tykkäs, oli pehmeä ja ergonominen.

Braamer alkaa pehmetä <3
Poku <3
Ps. Hötönettiläiset: Tämä ei yhäkään ole mikään varteenotettava raviponiblogi, vaan luokittelen meidät vieläkin epämääräisiksi (ja iloisiksi) puskaharrastajiksi. Minua ei haittaa, vaikka näistä ei mitään kummoisia raviponeja tulisi. Tarkoitus on harrastaa ponien kanssa ja pitää hauskaa. :)

Pps. Valmistautukaa tukehtumaan, laitan luultavasti vielä erillisen kuvapostauksen johon tungen lisää laitumellariehumiskuvia, kun niitä oli niin paljon. Jos joku ei tykkää niin skipatkaa se! :)

14 kommenttia:

 1. Toi Ossin ravi tossa yhessä kuvassa <3 niin lennokasta ja ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun se kunnolla yrittäisi, niin olisi vielä kivempi! :D Oli vähän tuommonen laiskahko. :)

   Poista
 2. Miten tuonne ylös saa noi sivut missä kerrot sinusta yms.. :D ite en saa laitettuu mitenkää...:d

  sannkurki.blogspot.com <--

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun oot kirjautuneena bloggeriin, niin sielä on vasemmalla se sivupalkki missä on päällekkäin yleiskatsaus, tekstit, sivut, kommentit yms. Valitse sieltä se "sivut". :) Jos tarviit lisäohjeita ni kysy tarkemmin.

   Poista
 3. Sait uuden lukijan! Tämä blogi on mun mieleen ♥ ikuinen ponityttö kun oon! :D Meillä asusteli kolme vuotta sitten shettis, mutta jouduttiin kroonisen kaviokuumeen takia lopettamaan 28.8.2013. Sen jälkeen meille tuli aivan ihana welshponi, mutta sekin piti ikiuneen saattaa kaviokuumeen ja vanhuuden vaivojen takia 10.3.2015.. :( --> http://vivajamosse.blogspot.fi/ <-- tuossa vielä oma blogini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi sääli, teillä on ollut huonoa tuuria ponien kanssa. :( Onneksi näyttäisi olevan kaksi kivaa hevosta!

   Poista
 4. Jään seurailemaan blogia ja rekisteröidyin lukijaksi, aivan ihania poneja ja tosi kivoja kuvia! :)

  aasinpotkima.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Onnea tytöille!:) postaustoiveena postaus siintä, miten valmistaudutte ponien kanssa näyttelyihin ja tulevaisuudessa raveihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tyttöjen puolesta ja kiitos toiveen esittämisestä! :) Pitää koittaa kirjoittaa nyt noista valmisteluista, kun mennään lauantaina Kouvolaan näyttelyihin!! :)

   Poista
 6. Moi! Haittaako sua jos mun ja kaverini blogin nimi on Pieniä ja isoja kavioita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enkai mie sille mitään voi, mikä teidän blogin nimi on. :') Ei se mun mielipide varmaan mitään vaikuta, joten antaa olla vaan.

   Poista
  2. Joo, no hyvä. Nimittäin anonyymi tuli sanomaan "Matkitko Tuulin blogin nimeä..? Se ei tykkää nimittäin jos jonkun blogin nimi on pieniä ja isoja kavioita, isoja kavioita tms, kerran kysyin saanks laittaa blogini nimeks pieniä ja isoja kavioita, nii se sano et se ei tykkää siitä ja ottaa sen natkimisesta .." :DD

   Poista
  3. No en muista, vaikka on kyllä ihan mahdollista. Ei kukaan silti voi ketään kieltää mitään bloginsa nimeksi laittamasta, vaikkei tykkäiskään.

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)