maanantai 11. elokuuta 2014

Ratsastelua ja uusi tuttavuus

7.8.2014, torstai 
Piiiitkästä aikaa Nuppu pääsi kiipeämään Ossin kyytiin, kun Nuppu ja Kiia kävivät ratsastamassa poneillani. Kiia meni Braamerilla ja molemmat tytöt ratsastivat ilman satulaa. Käytiin meidän perus maastolenkki, sama mikä käytiin Inkan kanssa tiistaina. Heitäydyin jopa niin villiksi, että otin Elmerinkin mukaan! Kaikki ponit, siis Ellukin, olivat iloisella ja reippaalla päällä. Seurasin Ellun käytöstä ja menoa hyvin tarkasti. Varsani oli innokas ja utelias, eivätkä polvet vaivanneet. Loppulenkistä ne vähän naksuivat, mutta poni käveli ihan mielellään siitä huolimatta. Välillä kun "isot pojat" ravasivat me ravattiin Ellun kanssa mukana. Hyvä etten itse jäänyt varsasta jälkeen! On se iloinen pieni kaveri. <3 Tällä lenkillä se VIHDOIN jopa oppi kävelemään narussa sillä tavalla kun haluan sen kulkevan! Maastoilun jälkeen tytöt vielä laukkasivat pellolla, kahlasivat uittokuopassa ja sitten otettiin loppukäynnit.

Kivaa oli, kiitos Nupulle ja Kiialle loistavasta seurasta ja ponien liikutuksesta!


Ojan ylitys kohta
Lenkin keskivaiheilla oli pakko suorittaa myös alikulkutunnelin testaus.
Se poikkesi reitiltämme vain ihan vähän. (Tuolla taustalla näkyy se metikkö missä menee meidän maasto.)
Lyhyt videopätkä:

8.8.2014, perjantai
Olin tallilla mooooonta tuntia. Viihdyn siellä hyvin, se on ihana paikka. <3 Ensin hain laitumelta Ossin. Harjasin sen oikein huolella ja selvitin kaikki jouhet. Ai että sillä on MAHTAVA häntä! Aivan upea ja pörröinen, rakastan sitä. (Häntää, ja koko ponia!) Seuraavana vuorossa oli Ellu, jonka otin kun vein Ossin pois. Ellu sai saman käsittelyn. Se käyttäytyi hienosti vaikka oli "yksin" hoidossa. <3 (Mulla on maailman parhaat ponit!<3)
          Sitten jännyys! Sain pojille oman pienen valjaskomeron! Se on tallin valjashuoneessa oleva pieni huone, joka on toiminut joskus kauan sitten rehuvarastona. Siivoilin sitä ihan innoissani, joku kaunis päivä muutan tavarat sisälle! Kiitos Minna! <3
          Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, hain laitumelta Braamerin. Kun kävelimme kohti tallia, meitä vastaan tuli PALOAUTO! Se kävi tuomassa tallille vettä (ihanat kun auttavat!!) kun kaivo on ihan tyhjä. Koko kesänä ei ole satanut kunnolla, niin eihän se tyhjästä täyty. Auto ajoi nätisti ja rauhallisesti minusta ja ponista ohi, eikä B ollut millänsäkään. Korkeintaan korvat hörössä katseli. Tallin edessä puomilla harjasin Braamerin. Sen jälkeen, koska kenttä oli vapaa, otin B:n kentälle irtojuoksutukseen. Alkulämmittelyjen jälkeen laitoin sille ensin korotetut ravipuomit. Niitä mentiin jonkin aikaa, jonka jälkeen hypättiin muutaman kerran este. Sitten vielä kunnon laukat, jonka jälkeen käytiin kävelemässä loppukäynnit viiskymppisellä. Minna tuli Severin kanssa mukaan loppukäynneille. <3

Ps. Kiitos Astan, päätettiin sittenkin lähteä sunnuntaina Vermoon! :) Koppikin järjestyy lainaan!

Korotetut ravipuomit:

Braamer style..:
(Hyppäsi se kunnollakin monta kertaa. <3 
Akku vaan loppu mun kännykästä.)
9.8.2014, lauantai 
Meidän rakas Linnea tuli ratsastamaan poneilla! <3 Lisäksi meillä kävi ensimmäistä kertaa uusi ratsastaja, Hilla. Hilla vaikutti todella muokavalta tytöltä ja hän ratsasti oikein nätisti. :) Linnea ratsasti ensin B:llä ja Hilla Ossilla, suunnilleen puolessa välissä vaihdettiin. Molemmat ponit käyttäytyivät todella nätisti, vaikkakin Ossin laukka oli vähän hukassa. (Raviponi, raviponi!) Lopuksi käytiin vielä kiertämässä viiskymppinen. Molemmat tytöt alkavat käydä lauantaisin ratsastamassa poneillani. Vissiin vuorottelevat/vaihtelevat niin, että kumpikin ratsastaa kummallakin ponilla. :)
          Ratsastelujen jälkeen pesimme Linnean kanssa Braamerin huomisia (!!!!) näyttelyitä varten. Iso kiitos Linnealle pesuavusta! Jännittää jännittää! Ennen kotiinlähtöä kuvasin vielä kun Laura ratsasti Recalla.

Tervetuloa joukkoon Hilla, ja Linnean äidille pahoittelut kun palautin Linnean niin myöhään! :') <3

Ps. Kiitos äitille kopin hausta, Maritalle avusta sen kanssa ja Seijalle itse kopista!

Linnea ja B

Hilla ja Ossi :)
Linnea ja Ossi

Hilla ja B


Lopuksi otin vielä kuvia Laurasta ja Recasta kentällä ja sänkipellolla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)