sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kiia Lapinlahdella

14.7.2014, maanantai
Aamulla heräsimme Kiian kanssa 6.30 ja suuntasimme tallille kahdeksaksi. Teimme aamutallin, jonka jälkeen Lillille tuli talutusratsastaja. Minä talutin, Kiia tuli mukaan lenkille Tintillä ilman satulaa. Käytiin pellolla, talutettavan kanssa kävelin ja otin pari pientä ravipätkää (suloinen ja innokas lapsi!). Kiia käveli, ravaili ja otti vähän laukkaakin. Kuuma päivä oli, saatiin koko ajan olla kantamassa lisää vesiä tarhoihin. Ei saa kummiskaan valittaa, vihdoinkin on sentään lämmin eikä tarvitse olla toppatakki päällä!
          Töiden jälkeen käytiin Kiian kanssa ajamassa/ratsastamassa mun pojilla. Minä ajoin Ossilla ja Kiia ratsasti Braamerilla (ratsastusvyö). Käytiin kiva ja reipas lenkki ja otettiin kiitolaukkakisa pellolla. Ossilla mulla oli perässä Hupsiksen painavat kärrit, joissa on nopeusmittari. Arvatkaas mitä näytti? 39-41km/h vauhdilla mentiin pellossa, Braamerkin! Jos joku väittää että shettikset on hitaita niin...! Lenkin jälkeen otettiin poneilta varusteet pois, vaihdettiin uikkarit itselle ja kipitettiin äkkia rannalle. Ukkonen jyrisi jo jossain kauempana ja ilma enteili sadetta. Vesi oli mielettömän lämmintä ja ihanaa, mutta juuri kun pääsin Ossin kanssa uimaan alkoi sataa kaatamalla. Kiia ei ollut ehtinyt vielä edes kastautua, mutta kastui sateessa hyvin nopeasti. Sitten jyrähti lähellä ja meidän oli pikaisesti poistuttava vedestä ja palattava tallille. Matkalla ukkonen oli suoraan kohdalla, jyrinä oli aivan mielettömän upeaa kuultavaa, mutta sitten johonkin lähelle iski salama. Ponit säpsähtivät kun joenrantalaitumen sähkölanka vieressämme välähti, itseänikin alkoi hieman hirvittää. Tallin lähistöllekin iski salama, onneksi vahinkoa koitui kuitenkin vain sähköpaimenelle joka hajosi. Tallille ei ollut pitkä matka ja pian olimme sisällä. Odottelimme pahimman myräkän ohimenoa tyhjissä karsinoissa. Muuten aika hieno kokemus, mutta minulta oli uidessa tippunut napakoru ja nyt raivion hiekkamontulta sateenmukana valunut hiekka on haudannut sen jonnekkin syvälle pohjaan..

Kiia vie Kimmaa ulos
Vani ulos
Kiia ja Tintti pellolla
Kiia töissä. Poikien laitumelle vettä ja kivennäissanko.
Pojat laitsalla
Ellu, (takana Clett,) Pena, Braamer ja Ossi
Osa harjattu
Lenkilleee
<3


15.7.2014, tiistai
Vanillini on varsonut voikon orivarsan! Huolta ei kuitenkaan säästytty, sillä Vanin jälkeiset eivät meinanneet tulla normaalisti, jonka lisäksi varsalla oli pissimisongelmia. Kiitos Gim'me tallin Minnalle taas kaikesta avusta ja hyvistä neuvoista, sekä tamma että varsa voiat nyt hyvin ja niitä tarkkaillaan ja hoidetaan huolellisesti. Ei kuitenkaan töistä sen enempää.
          Iltapäivällä Kiia ratsasti Braamerilla. Aluksi lämmiteltiin hyvin ja käytiin raivion hiekkamontulla. Siellä on valumaveden uurtamia uria ("ojia") ja ratsukko hyppäsi yhden niistä muutamaan kertaan. Hienosti meni. Sitten siirryimme tilan asuinrakennuksen takapihalle. Siellä on kaksi isoa kivistä tehtyä ympyrää, joiden kekskellä on hiekkaa. Ne ovat lapsille tehtyjä hiekkalaatikoita, mutta toimivat tälläkertaa loistavasti shettiskokoisina banketteina. B toimi hienosti ja Kiia ratsasti taitavasti! Super, alhaalla kuvia, lisäksi myöhemmin tulee myös VIDEO! 
          Kun B oli ratsastettu, oli vuorossa Ossi. Sen kanssa mentiin myös takapihalla, mutta ei hypätty (koska satoi vähän eikä otettu riskiä nurmen mahdollisen liukkauden kanssa). Kun Ossikin oli liikutettu, se palautettiin laitumelle ja uimaan suunnattiin Braamerin ja Elmerin kanssa. Muuten oli ihan tosi kivaa uidessa, mutta Elmeri vähän runnoi minua. Hetken jo uiskenneltuamme, Elmerille tuli yhtäkkiä hirveä hätä. Se luuli hukkuvansa "JUST HETI NYT" siihen paikkaan ja minä satuin olemaan suoraan sen ja rannan välissä. Hetken olin varma löytäväni itseni pian joen pohjasta, mutta onneksi kerkesin väistää. Ainoastaan pohjetta koristaa suuri mustelma. Poni selvisi säikähdyksellä, ja ui vielä sen jälkeen hyvin. (En lopettanut siihen, ettei lapselle jää kammoa.)

Vanillini ja Pikku-Rakuuna "Raksu" 

Varsat rapsuttelee. <3
Titta antaa Kikan vihdoin tutustua uuteen ystävään.
Eilen illalla Johanna oli siirtänyt Penan kaveriksi uudelle orilleen Nuutille. Kaverit niistä oli tullut heti.
(Nuutti sukupostissa: http://www.sukuposti.net/hevoset/memory-of-moonlight-night/1048119)
Ellu ja Ossi
 Viimeviikonloppuna ostin Ossille uudet kuolaimet. Kuvissa ne ovat nuo pienemmät. 
Isot ovat meidän vanhat kuolaimet, jotka ovat turhan isot Ossille. Myyn ne pois.

Rakuuna iltapäiväunilla
Braamerin isä, Herr Valburg "Vallu" 25v!
Onko kellään teistä lukijoista Vallun jälkeläistä?

Vitsi, Tähti ja Rosi
Tintti päiväunilla <3

Hiekkamontulla


Takapihalla
Ihana pari <3
"Banketti!"

Ossi ja Kiia
Raviponi..


Hieno paksukaulaponi <3


16.7.2014, keskiviikko
Käytiin Kiian kanssa lenkillä niin, että minä ajoin Ossilla ja Kiia ratsasti Braamerilla. Mukavaa oli ja hyvin meni. Otettiin pellolla taas pieni laukkakisapätkä. Ossin kanssa voitettiin, mutta eivätpä Kiia ja B paljoa jääneet! ;) Tänään ei uitu, haluttiin kerrankin ehtiä ajoissa kämpille syömään ennen nukkumista.. :D (Nimim. suurimmaksi osaksi oltiin kämpillä vasta ilta kahdeksan jälkeen.)

Kiia vie Kikkaa ulos
Rakuuna ulkoilee


Kiia ja RaksuLenkillä


17.7.2014, torstai
Kiia ratsasti tänään kolmella ponilla. 1. Kun minä laittelin töissä iltaa varten talliin vesiä ja heiniä, siivoilin ja laitoin ulos vesiä ja heiniä, Kiia haki Tintin tarhasta, harjasi sen ja ratsasteli sillä hetken pihassa. 2. Kun työni loppuivat, Kiia ratsasti Braamerilla pellolla. Käyntiä, ravia, laukkaa. Laukassa ympyrää ympärilläni, sekä muutama pitkä suora pätkä. Laukkatyöskentely pellossa on se, missä B aina heittelee kuskejaan. En voi uskoa todeksi, ettei se Kiialle koittanut _MITÄÄN_. Siis ei mitään!! 3. peltoilun jälkeen Kiia ratsasti vielä Ossilla. Mentiin takapihalla ja kokeiltiin vähän banketteja Ossinkin kanssa. Hyvin meni! Lopuksi vielä uitettiin Ossi ja B.

Kiia ja Tintti

Poni kuntoon


Alkukäyntejä
Söpöt katsojatSuperkaksikko <3
Paarmat kiusaa loppukäynneissä

Sitten Ossin vuoro.
Tässä hurja ori ohittaa tammoja. Huomatkaa noi päävehkeet.Pieni hetki terassilla sateensuojassa.
(Shettikset on käteviä!)

Elmerinkelmeri <3
Elmerin nimmari tiistailta

18.7.2014, perjantai
Ponilla pääsee -leiriltä tutut Miia ja Aili kävivät Pikkuvirralla agilitytunnilla ja ratsastamassa! Agitunnilla tytöt työskentelivät leirihoitoponiensa kanssa, Miialla siis Nanna ja Aililla Sassa. <3 Agitunnille tulivat myös Kiia ja B, jonka lisäksi Jorikin sai kokeilla Braamerin kanssa temppuilua. Maastoon Miia sai ratsukseen Tintin, Aili Lillin ja Kiia Braamerin. Minä lähdin mukaan polkupyörällä. Arvatkaas mitä? Koska minähän en jaksa laukan tahtiin pyöräillä ylämäkeen, laitoin Kiian ja Braamerin vetämään jonoa ja tulin itse mäet jäljessä. Arvatkaapa temppuiliko B Kiialle laukatessaan maastossa jonon ensimmäisenä ilman että minä menin edellä?! No ei! Ei ole todellistakaan! Maastolenkki meni todella hyvin ja kaikilla taisi olla mukavaa paarmoista huolimatta. Tintti tosin koitti kaksi kertaa käydä piehtaroimaan, mutta eipä Miia siitä säikähtänyt vaan pyysi vain ponin takaisin ylös. :) Miia ja Aili, oli ihanaa nähdä pitkästä aikaa! :)<3
          Iltapäivällä suuntasimme Kiian kanssa junalla kohti Kotkaa. Kiitos Heidille Kiian lainasta!<3

Kiia laittaa Kikalle päitsiä viedäkseen sen ulos.
Raksu ja Vani. Vesiastia on hyvä tyyny.. <3
B ja Kiia <3

Braameril on nää ilmeet aina kohallaan kun se on kuvassa Kiian kanssa.. :D
Rakkaat <3
Nanna ja Miia<3
Sassa ja Aili<3
Maastoon mars!
<3
Lopuksi ihmeteltäköön vielä vähän: Braamerin on tykättävät Kiiasta ihan hurjan paljon, kun ei se sille temppuillut. Kyllä se ennen on aina edes testannut vähän, jos joutuu menemään pellolla tai maastossa niin, ettei saa mennä jonossa muiden mukana. Nyt tehtiin kaikkea missä sen olisi kuulunut temppuilla. Mentiin pellolla, laukattiin pellolla, hypättiin "kentällä" (siis takapihalla), Kiia ja B vetivät maastoa kaikissa askellajeissa.. Eikä mitään, ei edes yritystä. Kiia taitaa vaan olla Braamerin ihan ehdoton lemppari ratsastaja. <3

4 kommenttia:

  1. tallilla missä käyn on yks herr valburgin varsoista :3

    VastaaPoista
  2. aaaaaaaa <3 mä niin rakastan tätä sun blogia ylikaiken! :) Ihania poneja ja valokuvia! Osaat kirjoittaa niin hyvin :)

    VastaaPoista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)